ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Τα ανοιχτά ιατρεία ισχυρό αντίδοτο στην πανδημία COVID-19

Η ουσιαστική συμβολή που είχαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί στη μάχη κατά του κορωνοϊού, επισημαίνει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), υπογραμμίζοντας πως οι γιατροί κράτησαν μεγάλο αριθμό ασθενών μακριά από τα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, ενώ κάποιοι μολύνθηκαν οι ίδιοι από τον ιό.

Η ουσιαστική συμβολή που είχαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί στη μάχη κατά του κορωνοϊού, επισημαίνει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως τονίζει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ):

Ο «αθέατος ρόλος του ιδιωτικού τομέα» ως ανάχωμα στην προσέλευση των ασθενών στα ΤΕΠ των Νοσοκομείων. Ουδεμία επίσημη αναφορά από την πολιτεία.

Στο τέλος του πρώτου κύκλου της πανδημίας που αντιμετωπίσθηκε με επιτυχία, οφείλουμε να συγχαρούμε τους ιατρούς του ΕΣΥ και των δημόσιων κέντρων υγείας, το νοσηλευτικό και υγειονομικό προσωπικό των ειδικοτήτων αιχμής που περιέθαλψαν με ιδιαίτερο φιλότιμο και αυταπάρνηση τους ασθενείς με διαγνωσμένο κορωνοϊό στις ειδικές πτέρυγες και ΜΕΘ που αντιμετώπισαν περιστατικά COVID-19.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε εξίσου τους χιλιάδες συμβεβλημένους και πιστοποιημένους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς που παρέμειναν πιστοί στο καθήκον τους και εξυπηρέτησαν εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους στο ιατρείο τους ή τηλεφωνικά, παρέχοντας υπηρεσίες στους ασθενείς κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Οι κλινικοί ιατροί και τα διαγνωστικά εργαστήρια του ιδιωτικού τομέα υποδέχθηκαν τους ασφαλισμένους σε επείγουσα ή έκτακτη βάση, λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, έθεσαν διάγνωση και παρείχαν χρήσιμες οδηγίες για τις χρόνιες παθήσεις τους, λοιμώξεις, ή ύποπτα κρούσματα COVID-19, κρατώντας τους ασθενείς, ασφαλείς στα σπίτια τους.

Αυτή η πρακτική δημιούργησε ένα πολύτιμο και ισχυρό ανάχωμα στην προσέλευση τους στο ΕΣΥ, καθώς ήταν κλειστά τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων. Η μεγάλη μείωση στην προσέλευση των πολιτών στα ΤΕΠ το αποδεικνύει περίτρανα.

Ιχνηλάτηση περισστατικών

Στο ωράριο λειτουργίας των ιατρείων και πέραν αυτού, με εκτροπή κλήσης και 24ώρες το 24ωρο, αδιαλείπτως, οι ιατροί έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους, επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ, έδωσαν οδηγίες, βοήθησαν στην ιχνηλάτηση των περιστατικών, ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους στα Νοσοκομεία ώστε να μη χαθεί ο κρίκος της ενημέρωσης του ιστορικού του ασθενούς. Αυτή η ιερή σχέση ιατρού-ασθενούς στη χώρα μας είναι μοναδική και αναντικατάστατη.

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί μολύνθηκαν από τη νόσο, κάποιοι νοσηλεύονται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση ή μπήκαν σε καθεστώς καραντίνας αποδεικνύει ότι οι ιατροί του ιδιωτικού τομέα, κάθε άλλο παρά ήταν έξω από τη μάχη αυτή. Με ελάχιστα μέτρα προστασίας τα οποία προμηθεύθηκαν με ίδιους πόρους. Δίχως εύσημα από την πολιτεία και χωρίς αξιοπρεπή οικονομική στήριξη. Οι ιατροί στήριξαν την κοινωνία κρατώντας την ασφαλή στο σπίτι, εις βάρος των δικών του εισοδημάτων.

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Ιατρεία, πολυϊατρεία και τα διαγνωστικά εργαστήρια

Αξίζουν συγχαρητήρια στα ιατρεία, πολυϊατρεία και τα διαγνωστικά εργαστήρια. Παρέμειναν ανοικτά με μειωμένα έσοδα και αυξημένα έξοδα, κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων. Εξασφαλίζοντας την αμεσότητα στην παροχή ιατρικής φροντίδας ως σημαντικός πυλώνας αποσυμφόρησης των Νοσοκομείων.

Αυτό που οι πολιτικοί φαίνεται να λησμόνησαν, αναδεικνύεται και εγκωμιάζεται από ξένους σχολιαστές. Και σαφώς αναγνωρίζεται από την ίδια την κοινωνία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ