Διοικητής -Καρδιτσα: Δεν γνώριζα για το έγγραφο συναίνεσης εμβολισμού

Σε έγγραφη δήλωση προχώρησε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας Δημήτρης Κεχαγιάς σχετικά με το θέμα της διακίνησης του εγγράφου για τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό.

Σε έγγραφη δήλωση προχώρησε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας Δημήτρης Κεχαγιάς σχετικά με το θέμα της διακίνησης του εγγράφου για τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο κ. Κεχαγιάς, στην δήλωση που έκανε το βράδυ της Τρίτης και δημοσιεύει το karditsalive.net, αναφέρει πως «ψευδώς» ισχυρίζονται ότι γνώριζε για το συγκεκριμένο έγγραφο, στο οποίο όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν καλούνται να υπογράψουν ότι συναινούν, «παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο, ακόμη και θανατηφόρες».

Ο κ. Κεχαγιάς οδηγήθηκε σε παραίτηση, καθώς το περιστατικό έφτασε ως τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Ο υπουργός ζήτησε την παραίτησή του τονίζοντας πως το εν λόγω έγγραφο αποτελεί «παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών» και ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες.

Η δήλωση του κ. Κεχαγιά

«Σε συνέχεια της υποβληθείσας παραίτησής μου, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργού Υγείας, θα προβώ σε αναλυτικές δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα μετά την ολοκλήρωση της διενεργούμενης ΕΔΕ. Επί του παρόντος, όμως, δηλώνω κατηγορηματικά ότι επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου. δικαιώματός μου κατά όσων ψευδώς και με δόλο, παρότι γνωρίζουν την αλήθεια, διακινούν. την πληροφορία ή δηλώνουν ότι ήμουν, είτε διακινητής είτε σε γνώση της διακίνησης του επίμαχου. εγγράφου συναίνεσης εντός του νοσοκομείου. Τους καλώ να ανακαλέσουν.

Ενημερωτικά και μόνον θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται απρόσκοπτα και η ανταπόκριση είναι πέραν πάσης προσδοκίας».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ