Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτος ο Κικίλιας στην αξιολόγηση υπουργών

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, βρίσκεται στην πρώτη θέση με τον υψηλότερο βαθμό συγκέντρωσης στην αξιολόγηση του έργου και της εικόνας των υπουργών της κυβέρνησης στη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll. Στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 20,2%, ενώ καταγράφεται και η κυριαρχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, βρίσκεται στην πρώτη θέση με τον υψηλότερο βαθμό συγκέντρωσης στην αξιολόγηση του έργου και της εικόνας των υπουργών της κυβέρνησης στη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι πολίτες επικροτούν την αποτελεσματική διαχείριση του πρωθυπουργού στην κρίση του Έβρου και την πανδημία του κορωνοϊού. Το 82% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από τη συνολική στάση του πρωθυπουργού.

Μέσα σε αυτό το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει υψηλή δημοφιλία της τάξης του 69% με θετικό ισοζύγιο θετικών – αρνητικών απόψεων 43%.
Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζει δημοφιλία της τάξης του 28% (41% πίσω από τον πρωθυπουργό) και αρνητικό ισοζύγιο 31%.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Η αξιολόγηση των υπουργών

Η Κυβέρνηση έχει ένα ιδιαίτερα ισχυρό αποτύπωμα στους Τομείς της Υγείας, της Δημόσιας Διοίκησης, στα Κοινωνικά Προγράμματα με την δραστηριοποίηση και της Αυτοδιοίκησης, στα θέματα Ασφάλειας, στην αίσθηση ασφάλειας για την χώρα από απειλές και τα βήματα στην ψηφιοποίηση του Κράτους.

Έτσι εξηγείται πολιτικά ότι στην πρώτη τριάδα βρίσκονται οι Βασίλης Κικίλιας, Τάκης Θεοδωρικάκος και Νίκος Δένδιας και ότι την δεκάδα συμπληρώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Σταϊκούρας, Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Κεραμέως, Άδωνης Γεωργιάδης και Κώστας Χατζηδάκης σχεδόν με την ίδια επίδοση του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας σε σχετική αξιολόγηση των πολιτών αναφορικά με το πόσο ικανοποιημένοι είναι από το έργο και την εικόνα του, το 60% απάντησε πως έχει θετική γνώμη, το 33% αρνητική και το 7% πως «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε σχετική αξιολόγηση των πολιτών αναφορικά με το πόσο ικανοποιημένοι είναι από το έργο και την εικόνα του, το 60% απάντησε πως έχει θετική γνώμη, το 33% αρνητική και το 7% πως «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Πρόθεση ψήφου και καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με το γκάλοπ της Opinion Poll η ΝΔ συγκεντρώνει 40.2% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζουν οριακές μειώσεις των ποσοστών τους, με το ΜΕΡΑ 25 να έχει οριακή άνοδο.

Οι επιδόσεις τους είναι: ΚΙΝΑΛ 4.5% ( 5% στην προηγούμενη έρευνα). Κ.Κ.Ε 5%( 5.5%) , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4% ( 4,5%) και ΜΕΡΑ 25 3% ( 2%).

Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ / Φωτογραφία: Ερευνα Opinion Poll
Παράλληλα, στο ερώτημα «ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό», ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει ποσοστό 52%, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει ποσοστό 19,5%.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ