Δημήτρης Κούβελας: Ο καθηγητής έκανε κόμμα – Πνοή Δημοκρατίας (vid)

Στη δημιουργία πολιτικού κινήματος, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, προχώρησε ο γιατρός και καθηγητής Φαρμακολογίας, Δημήτρης Κούβελας.

Στη δημιουργία πολιτικού κινήματος, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, προχώρησε ο γιατρός και καθηγητής Φαρμακολογίας, Δημήτρης Κούβελας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, ο κ. Κούβελας υπέγραψε στον Άρειο Πάγο την ίδρυση του κινήματος, με την ονομασία «Πνοή Δημοκρατίας».

Τον περασμένο Μάρτιο, ο καθηγητής Φαρμακολογίας κάθισε στο εδώλιο του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για fake news. Η υπόθεση αφορούσε ανάρτηση του κ. Κούβελα στο Facebook τον Αύγουστο του 2021 λίγες μέρες μετά το ισχαιμικό επεισόδιο που είχε υποστεί ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και σημερινός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο καθηγητής αναφερόταν σε πιθανή παρενέργεια του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που είχε κάνει ο υφυπουργός οκτώ μήνες νωρίτερα και την ανάγκη να υποβληθεί κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ. «Θέμα Κούβελα» ετέθη και σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, για τις αντιεπιστημονικές του δηλώσεις.

Από τους «αγαπημένους» καθηγητές των αντιεμβολιαστών, ο Δημήτρης Κούβελας έχει γίνει γνωστός για τις απόψεις του κατά των εμβολίων για τον κορωνοϊό. Έχει μιλήσει για «βλαπτική χρήση των εμβολίων σε άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», για «διεστραμμένη προσέγγιση» να εμβολιαστούν τα παιδιά και για «υπερβολικό ήδη εμβολιασμό», ενώ ο ίδιος έχει εμβολιαστεί με Pfizer!

Κούβελας Δημήτριος

Ο Δημήτριος Κούβελας είναι Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας και Διευθυντής του ομώνυμου Εργαστηρίου του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ. Σπούδασε Ιατρική και Φαρμακευτική στο ΑΠΘ, έκανε Διδακτορική διατριβή στην Νευροφαρμακολογία και είναι ειδικός Γενικής Ιατρικής. Μετεκπαιδεύτηκε στην Αυστρία και. Γερμανία στην ψυχο/νευροφαρμακολογία, και στην συνέχεια στην Κλινική Φαρμακολογία, ενώ εξειδικεύτηκε στην ορθολογική συνταγογράφηση και στο σχεδιασμό κλινικών μελετών. Έχει συνεργαστεί ή/και συνεργάζεται ερευνητικά, κλινικά και διδακτικά με τα πανεπιστήμια/ινστιτούτα Karolinska, Max Plank, Ιnnsbruck, Dundee, Βελιγραδίου, Kragujevac, Κωνσταντινούπολης και Pasteur της Γαλλίας.

Η προσπάθεια αφορά στην δημιουργία ειδικών Ιατρών – Κλινικών Φαρμακολόγων, στην εκπαίδευση των νέων Ιατρών στις αρχές της σύγχρονης Κλινικής Φαρμακολογίας, στην εκπαίδευση ασθενών, στην ενημέρωση της κοινωνίας και στην διαμόρφωση προτύπων επικοινωνίας και αυστηρής Επιστημονικής αλληλεπίδρασης με τη Φαρμακευτική Βιομηχανία.

Ο Καθηγητής Δ. Κούβελας χρημάτισε αντιπρόσωπος της Ελλάδας (2014 – 2017) στην. επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), Πρόεδρος της Επιτροπής Θετικής Λίστας του Υπουργείου Υγείας, Πρόεδρος της Επιτροπής. ΜΗΣΥΦΑ (ΕΟΦ), Πρόεδρος της Επιτροπής Ελλείψεων (ΕΟΦ), μέλος της επιτροπής για το. Φάρμακο του ΠΙΣ κ.ά. Είναι συγγραφέας πολλών ερευνητικών δημοσιεύσεων καθώς και. πληθώρας βιβλίων και άρθρων στον ημερήσιο τύπο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ