Διανυκτέρευση έξω από το υπ. Υγείας ετοιμάζουν οι καθαρίστριες νοσοκομείων

Σε κινητοποίηση διαρκείας προχωρούν οι καθαρίστριες των νοσοκομείων του «Αγίου Σάββα», του Δρομοκαΐτειου και του «Ελπίς», με τα σωματεία να διαμαρτύρονται για τις επικείμενες απολύσεις συμβασιούχων καθαριστριών και αντικατάστασή τους σε κάποιες περιπτώσεις με εργολαβικούς εργαζόμενους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι καθαρίστριες θα συγκεντρωθούν στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης, 21 Μαρτίου έξω από το υπουργείο Υγείας και θα διανυκτερεύσουν εκεί. Μάλιστα εμφανίζονται αποφασισμένες να μείνουν έξω από το υπουργείο έως ότου πάρουν απαντήσεις για την διασφάλιση της δουλειάς τους.

Την κινητοποίηση στηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, που έχει κηρύξει στάση εργασίας 9 το πρωί με 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Μάλιστα καλεί τα μέλη της να στηρίξουν τις καθαρίστριες με την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

Συνολικά στον τομέα της καθαριότητας των νοσοκομείων απασχολούνται 7.000 εργαζόμενοι. Συνδικαλιστές του χώρου της Υγείας, καταγγέλλουν πως οι εργολάβοι παραμένουν στα μισά σχεδόν νοσοκομεία της χώρας ενώ η απόλυση είναι προ των πυλών για το προσωπικό καθαριότητας σε πολλά άλλα νοσοκομεία.

Σωματείο Εργαζομένων στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο

Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο σε ανακοίνωση τη Τρίτη καταγγέλλει:

“Κάθε ημέρα στη Βουλή με τροπολογίες που ψηφίζονται νύκτα η Κυβέρνηση τακτοποιεί υμετέρους. Δεν βρίσκει όμως καμία αναγκαιότητα να ρυθμίσει το μείζον πρόβλημα των καθαριστριών του Νοσοκομείου μας που λήγουν οι συμβάσεις τέλος Αυγούστου και απολύονται.

Ούτε στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης με τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που τακτοποιήθηκαν δεν νοιάζονται να δώσουν λύση.

Παρότι αίτημα είναι η μονιμοποίηση, ζητήσαμε επανειλημμένα από την Κυβέρνηση την παράταση των συμβάσεων και ενιαίο διαγωνισμό ανά ΥΠΕ.

Η Κυβέρνηση σιωπά. Προκηρύσσει ξεχωριστούς διαγωνισμούς ανά Νοσοκομείο για να εγκλωβίσει χιλιάδες υποψήφιους και να πουλήσει ψεύτικες προσδοκίες για προσλήψεις στο Δημόσιο.

Οι καθαρίστριες του Δρομοκαίτειου, εργάζονται πάνω από 10 χρόνια. Αγωνίζονται από την πρώτη στιγμή για εκδίωξη των εργολάβων και την πρόσληψή τους από το Νοσοκομείο.

Το έτος 2014 στους αγώνες που έκαναν οι καθαρίστριες για εκδίωξη των εργολάβων για διασφάλιση της δουλειάς τους, μας επισκέφτηκαν στην πόρτα του Δρομοκαίτειου πολλές φορές στελέχη του Σύριζα. Να θυμίσουμε τις επισκέψεις της κα Δούρου, του κου Ξάνθου, του κου Μαντά και τους πύρινους λόγους που έβγαζαν.

Τώρα λησμόνησαν το παρελθόν τους. Δεν θα δεχθούμε οι καθαρίστριες μας να απολυθούν.

Πέμπτη 21/3/2019 και ώρα 9 πμ. θα συγκεντρωθούμε έξω από το Υπουργείο Υγείας. Θα μείνουμε εκεί όσο χρειασθεί. Θα διανυκτερεύσουμε έως ότου πάρουμε απαντήσεις για την διασφάλιση της δουλειάς των καθαριστριών”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ