Χωρίς γιατρούς οι Προνοιακές Μονάδες -15χρονη χάνει τη ζωή της

Ένα 15χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας την περασμένη Τρίτη και όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ και το Σωματείο Εργαζομένων του Π.Α.Α.Π.Α. Βούλας εάν υπήρχε γιατρός ενδεχόμενος να ζούσε.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στην Προνοιακή Μονάδα δεν υπηρετεί κανένας μόνιμος γιατρός αν και φιλοξενεί 89 παιδιά με πλείστα παθολογικά, ψυχιατρικά και άλλα προβλήματα υγείας. Κάνουν συμβάσεις ενός μήνα με ιδιώτες γιατρούς που έρχονται κάποιες ώρες όποτε μπορούν και φυσικά είναι αδύνατον να καλύψουν τις ανάγκες.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το 15χρονο κορίτσι ξύπνησε το πρωί στις 19 Φεβρουαρίου με αδιαθεσία, έκανε εμετό και πόναγε. Στη Μονάδα δεν υπήρχε γιατρός για να αναλάβει το περιστατικό. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ έως ότου έρθει όμως το ΕΚΑΒ απεβίωσε το κορίτσι απεβίωσε.

Με αφορμή το περιστατικό το Σωματείο Εργαζομένων Π.Α.Α.Π.Α. Βούλας έστειλε επιστολή προς την υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου στην οποία επισημαίνει για ακόμα μία φορά την ανάγκη για μόνιμους γιατρούς στο Παράτημα της Βούλας. «Ίσως η Ε.Χ. να μην είχε καταλήξει αν είχαμε την άμεση παρέμβαση γιατρού» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Στην Μονάδα της Βούλας έχουν γίνει συμβάσεις με τρεις ιδιώτες γιατρούς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. «Ένας Παιδίατρος ο οποίος έρχεται 3 φορές την εβδομάδα από δύο ώρες όποτε θέλει. Ένας Παθολόγος 1 φορά την εβδομάδα 2 ώρες όποτε θέλει. Ένας Παιδοψυχίατρος 1 ημέρα την εβδομάδα 2 ώρες όποτε θέλει. Δεν συνταγογραφούν όταν χρειάζονται φάρμακα τα παιδιά, γιατί δεν θέλουν να υπερβούν όπως λένε το πλαφόν του ιδιωτικού τους ιατρείου».

«Οι Προνοιακές Μονάδες έχουν καταντήσει αποθήκες ψυχών εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Προνοιακές Μονάδες που φιλοξενούν δεκάδες παιδιά είναι χωρίς καθόλου ιατρική κάλυψη» καταγγέλλει η Ομοσπονδία.

Η Προνοιακή Μονάδα της Βούλας φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της Βούλας 71 παιδιά ΑΜΕΑ και άλλα 18 παιδιά φιλοξενούνται σε δομές αποϊδρυματοποίησης. Σύνολο 89 παιδιά.
Φιλοξενούνται παιδιά με σύνδρομο down, αυτιστικά και άλλες αναπηρίες. Πολλά παιδιά εξ’ αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρά παθολογικά προβλήματα υγείας. Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις Προσωπικού, ειδικά εξειδικευμένου για να αντιμετωπίσουν τις παθήσεις των παιδιών.

«Το απαράδεκτο όμως είναι ότι δεν υπηρετεί ούτε ένας γιατρός μόνιμος. Το Σωματείο Εργαζομένων επανειλημμένως έβαλε το ζήτημα στο Υπουργείο Εργασίας την κ. Φωτίου, την Διοίκηση αλλά η απάντηση που έλαβε είναι ότι δεν έχουμε χρήματα να προσλάβουμε μόνιμους ιατρούς» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ