Θεοχάρης: Ο ιατρικός τουρισμός προτεραιότητα για το υπ. Τουρισμού

Την ανάγκη κατάρτισης θεσμικού πλαισίου για τον ιατρικό τουρισμό, συζήτησαν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, και ο υφυπουργός, Μάνος Κόνσολας, με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΤΟΥΡ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της και περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στις μεγάλες προοπτικές για να αναπτυχθεί στη χώρα μας ο συγκεκριμένος τομέας, αλλά και στην ανάγκη ενίσχυσης μέσω οργανωμένης, συστηματικής και συντονισμένης προσπάθειας.

Την ανάγκη κατάρτισης θεσμικού πλαισίου για τον ιατρικό τουρισμό, συζήτησαν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, και ο υφυπουργός, Μάνος Κόνσολας, με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΤΟΥΡ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της και περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο υπουργός υπογράμμισε πως ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί έναν από τους ισχυρούς πυλώνες του νέου επαναπροσανατολισμένου μοντέλου ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και συμπόρευσης όλων των φορέων που σχετίζονται με τον κλάδο. Ο Τουρισμός Ευεξίας, καθώς και ο Ιαματικός-Ιατρικός Τουρισμός είναι σύνθετα προϊόντα. Στηρίζονται στη δημιουργία εμπιστοσύνης μέσω της πιστοποίησης των υπηρεσιών. Αλλά και στις εξαιρετικής κλιματικές συνθήκες που η χώρα μας προσφέρει, επισήμανε.

Κορυφαία προτεραιότητα στο νέο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον ιατρικό τουρισμό χαρακτήρισε την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας ο υφυπουργός, Μ. Κόνσολας. Τόνισε παράλληλα ότι υπάρχει σχέδιο που περιλαμβάνει την επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου. Αφορά την πιστοποίηση των παρόχων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του Τουρισμού Υγείας. Σύμφωνα με τα standards που θέτουν διεθνείς οργανισμοί, τη διαμόρφωση αναπτυξιακών κινήτρων για επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού Υγείας. Αλλά και τη δημιουργία Cluster συνεργατικών σχηματισμών ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ξενοδοχεία, αλλά και με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι παρευρισκόμενοι στη συνάντηση συμφώνησαν στο ότι ο ιατρικός τουρισμός σε όλο το εύρος του θα αποδώσει υπεραξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν. Θα ενισχύσει συνολικά τον κλάδο και την εθνική οικονομία. Θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη στη χώρα.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό θα περιλαμβάνει
  • Πιστοποίηση των παρόχων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του Τουρισμού Υγείας, σύμφωνα με διεθνή standards
  • Διαμόρφωση αναπτυξιακών κινήτρων για επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού Υγείας
  • Δημιουργία Cluster συνεργατικών σχηματισμών ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ξενοδοχεία
  • Συμπράξεις μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ