Χαρδαλιάς: Έρχεται ΚΥΑ με οδηγίες για τα σχολεία – Υποχρεωτική η μάσκα

  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Στις επόμενες ώρες θα εκδοθεί ΚΥΑ με την οποία θα δίνονται οδηγίες για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από την Δευτέρα οπότε και θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Στις επόμενες ώρες θα εκδοθεί ΚΥΑ με την οποία θα δίνονται οδηγίες για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από την Δευτέρα οπότε και θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, η ΚΥΑ ρυθμίζει μεταξύ άλλων τη χρήση μάσκας αλλά και τον τρόπο λειτουργείας των κυλικείων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων υπενθύμισε πως η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική από τους μαθητές. Η χρήση της είναι επιβεβλημένη τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πώς λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιούνται εκδρομές, σχολικά πρωταθλήματα και ανταλλαγές μαθητών μεταξύ άλλων.

Ο κ. Χαρδαλιάς απατώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως “δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για τους μαθητές που δεν θα κάνουν χρήση μάσκας, αλλά δεν θα επιτρέπεται η είσοδο τους στο σχολείο”.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως το προσωπικό των κυλικείων πρέπει να εφαρμόζει σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής. Συγκεκριμένα, πρέπει να διατίθενται μόνο συσκευασμένα τρόφιμα και ποτά. Οι μαθητές πρέπει να διατηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 1,5 μέτρου κατά την αναμονή τους στην ουρά του κυλικείου.

Αναφορικά με τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, αυτά θα λειτουργήσουν με τους κανόνες οι οποίοι πρόκειται να εφαρμοστούν και στις σχολικές μονάδες.

Στο ανθρώπινο γονιδίωμα η απάντηση στη νόσο Covid-19 

Όπως τόνισε από πλευράς του, ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, η προσπάθεια για τη διαλεύκανση των ιδιαιτεροτήτων της νόσου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως οι ερευνητές προσπαθούν να απαντήσουν στα ερωτήματα γιατί η νόσος εκτροχιάζεται σε άτομα μικρότερης ηλικία. Δηλαδή, τι συμβαίνει και ορισμένοι ηλικιωμένοι νοσούν πιο ελαφρά και γιατί ορισμένοι ασθενείς εμφανίζουν για περισσότερο χρόνο αντισώματα έναντι στον κορωνοϊό.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε πως σημαντικές πληροφορίες θα δώσει η ανάγνωση του ανθρώπινου γονιδιώματος. Σε ότι αφορά, τον Covid, ενδείξεις δείχνουν ότι τα γονίδια που σχετίζονται με την ανοσολογική απόκριση βρίσκονται στο επίκεντρο του μηχανισμού της νόσου. Τους επόμενους μήνες οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν περισσότερα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ