Αθώοι οι γιατροί στην δίκη για το εμπόριο ωαρίων και φαρμάκων

Αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δύο γιατροί, ειδικοί στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, όπου είχαν παραπεμφθεί για εμπλοκή σε υπόθεση εμπορίας ωαρίων και διακίνησης φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αθωωτική ήταν η ετυμηγορία του ίδιου δικαστηρίου και για τους δέκα συγκατηγορουμένους τους. Ανάμεσα στους οποίους φαρμακοποιοί, εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών, κ.ά.

Οι δικαστές αποφάσισαν την απαλλαγή τους για την εμπορία των φαρμάκων, κρίνοντας ότι είχαν καταβληθεί οι προβλεπόμενοι δασμοί, ενώ για τα ωάρια δέχθηκαν μεταγενέστερο νόμο που ορίζει την αμοιβή για γυναίκες που τα δωρίζουν.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, περιγράφονταν περιπτώσεις αλλοδαπών γυναικών, κυρίως από χώρες της ΝΑ Ευρώπη.

Στο διάστημα 2010-2012 έγινε δωρεά των ωαρίων τους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για εξωσωματική γονιμοποίηση ασθενών των δύο κατηγορούμενων γιατρών.

Εισέπραξαν κάθε φορά το ποσό των 1.000 ευρώ, ενώ ο νόμος που ψηφίστηκε αργότερα ορίζει ποσό αμοιβής 1.400 ευρώ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ