Άρση ασυλίας Παύλου Πολάκη στην Ολομέλεια με 8 ψήφους υπέρ

Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη εισηγήθηκε με 8 ψήφους υπέρ η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τις δύο δικογραφίες κατά του πρώην υπουργού (παράνομη ηχογράφηση συνομιλίας με Γιάννη Στουρνάρα και συκοφαντική δυσφήμιση πρώην προέδρου εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ).

Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη εισηγήθηκε με 8 ψήφους υπέρ η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τις δύο δικογραφίες κατά του πρώην υπουργού παράνομη ηχογράφηση συνομιλίας με Γιάννη Στουρνάρα και συκοφαντική δυσφήμιση πρώην προέδρου εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κατά της άρσης ασυλίας τάχθηκαν το Μέρα25 και το ΚΚΕ, ενώ σε κλίμα έντασης και αντιπαράθεσης αποχώρησε ο Δ. Τζανακόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ. Η άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη 31 Ιουλίου που εκπνέει και η τρίμηνη προθεσμία από την κατάθεση των δύο δικογραφιών στη Βουλή, οπότε δεν θα μπορούσε να αρθεί η ασυλία!

Ο ίδιος ο κ. Πολάκης δεν ζήτησε την άρση της ασυλίας του για να δικαιωθεί στη Δικαιοσύνη. Ούτε την παραπομπή του σε προανακριτική όπως έκανε χθες. Την αναβολή της υπόθεσής του ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Δ. Τζανακόπουλος ο οποίος επέμεινε πως πρέπει να παραπεμφθεί με το Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών.

Εκτός πλαισίου υπουργικών καθηκόντων

Σε ό,τι αφορά αυτό το επιχείρημα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος από την Επιτροπή Δεοντολογίας Χαράλαμπος Αθανασίου υπογράμμισε πως και οι δύο αυτές δικογραφίες δεν αφορούν περιπτώσεις που ήταν στο πλαίσιο των υπουργικών καθηκόντων του κ. Πολάκη. Ούτε η συνομιλία που είχε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ούτε η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εντός της συνεδρίασης ο κ. Τζανακόπουλος επικαλέστηκε διάταξη του Κανονισμού της Βουλής σύμφωνα με την οποία πρέπει να περάσουν 3 ημέρες από την ημέρα της κλήσης, έως την ημέρα συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση του πρώην υπουργού αφορά δύο δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί από την εισαγγελία στη Βουλή: η μία είναι αυτεπάγγελτη δίωξη για την παράνομη καταγραφή της συνομιλίας του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα και η δεύτερη του πρώην Προέδρου των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ Στ. Πουλή.

Ο ίδιος ο κ. Πολάκης ήξερε από την περασμένη Κυριακή που μίλησε στις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης για την επικείμενη κλήση του καθώς είπε: “Επειδή κάποια πουλάκια μου είπαν ότι την επόμενη εβδομάδα οι πρώτες άρσεις ασυλίας που θα έρθουν αφορούν εμένα -μήνυση του κ. Στουρνάρα και του κ. Πουλή από το ΚΕΕΛΠΝΟ- θέλω να πω ότι είμαι εδώ και τους περιμένω. Και θα ελέγξουμε και όλες τις υποθέσεις που εμείς στείλαμε στη Δικαιοσύνη για να μην κουκουλωθούν”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ