Αρκουμανέας: Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου στον ΕΟΔΥ

Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει υποβάλλει σήμερα, Σάββατο 2 Οκτωβρίου, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αναμένεται να υποβάλλει σήμερα, Σάββατο 2 Οκτωβρίου, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, οριστικοποιήθηκε η αποχώρησή του από την κομβική αυτή θέση στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή του Π. Αρκουμανέα δεν υπάρχουν αιχμές. Κάνει έναν θετικό απολογισμό της θητείας του, που συνέπεσε με τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2019.

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, δεν τέθηκε ποτέ θέμα να μετακινηθεί στο υπουργείο Τουρισμού.

Επίσης, την παραίτησή του -για επαγγελματικούς λόγους- υπέβαλε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, υπεύθυνος για τα μη μεταδοτικά νοσήματα, Χρήστος Κουρούσης, ειδικός ιατρός εργασίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως, σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, ο κ. Κουρούσης ξεκαθαρίζει ότι την απόφασή του την είχε λάβει πολύ πριν αναλάβει ο Θάνος Πλεύρης.

Ολα αυτά διαδραματίζονται το διάστημα που αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα επόμενα 24ωρα οι εξελίξεις στο θέμα της Επιτροπής Εμπειρογνώμων. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι επίκεινται αλλαγές στον αριθμό των μελών και στον χρόνο συνεδριάσεων. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Υγείας, διέψευσαν τα όσα ακούγονταν, τονίζοντας πως «δεν ισχύουν».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ