Αποζημίωση 5 εκατ. ευρώ θα ζητήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη Novartis

Το ποσό των 5 εκατ. ευρώ προτίθεται να ζητήσει ως αποζημίωση από τη Novartis ο Άδωνις Γεωργιάδης όπως αποκάλυψε το news247, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε αργότερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανεβάζοντας το σχετικό link στο twitter.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Άδωνις Γεωργιάδης θ’ αποστείλει το εξώδικο εντός της εβδομάδας και ανάλογα με την απάντηση της εταιρείας θα προχωρήσει και σε αγωγή.

Ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, είχε στο ταξίδι του την περασμένη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες συνάντηση με σημαντικό αμερικάνο νομικό ελληνικής καταγωγής για την υπόθεση. Συμφωνήθηκε να υπάρξουν μηνύσεις και αγωγές στην αμερικανική δικαιοσύνη, που είναι ιδιαίτερα αυστηρή και επιδικάζει υψηλές αποζημιώσεις, όσων τον έχουν εμπλέξει στο σκάνδαλο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μάλιστα, είχε επαφές και με τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις τους για την υποβολή κοινής αγωγής στην αμερικανική δικαιοσύνη ώστε να μοιραστούν από κοινού και τα υψηλά έξοδα.

Ζήτημα τιμής…

Όπως αποκάλυψε χθες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1” θα στείλει εξώδικο στη Novartis, προκειμένου να πάρει θέση για όσα καταγγέλλονται, επισημαίνοντας πως «σε περίπτωση που δεν το κάνει, θα καταθέσω μήνυση προκειμένου να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή μου».

Σημείωσε ωστόσο ότι, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στα parapolitika.gr ήδη έχει ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, όπου βρήκε δικηγόρο που ετοιμάζει το εξώδικο, καθώς το «χτύπημα» θα είναι διπλό: Από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ και την ελληνική δικαιοσύνη.

Ομοσπονδιακό Δικαστήριο

«Πήγα στην Αμερική, στη Νέα Υόρκη συγκεκριμένα, καθώς στην υπόθεση Novartis, γίνεται αναφορά και στο FBI. Το Ομοσπονδιακό δικαστήριο θα ζητήσει από τη Novartis εξηγήσεις, αλλά και από οποιονδήποτε αναφέρει το FBI στην Ελλάδα σχετικά με την υπόθεση» υπογράμμισε.

Στη συνομιλία του με τον Γιώργο Τράγκα, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι το εξώδικο θα σταλεί εντός της επόμενης εβδομάδας και «θα ζητήσω από την εταιρεία να πάρει θέση για όσα γράφονται και λέγονται εναντίον μου. Εάν δεν το κάνει θα καταθέσω αγωγή» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν θα αφήσω σε κανέναν να παίξει το παιχνίδι του Τσίπρα».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ