Αντιδρούν 40 Ιατρικοί Σύλλογοι στην απόφαση Ξανθού για τις εκλογές ΠΙΣ

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Την έντονη αντίδραση 40 και πλέον Ιατρικών Συλλόγων της χώρας προκαλεί η απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα αρχαιρεσιών του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και του Α.Π.Σ.Ι., κάνοντας λόγο για παράνομη και καταχρηστική απόφαση κατά του εκλογικού αποτελέσματος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μετά την αιφνίδια απόφαση της Μ. Πέμπτης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταθέτει σήμερα ασφαλιστικά μέτρα ως «ανάχωμα» της βούλησης του κ. Ξανθού. Στόχος είναι να ενεργοποιήσει τις νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες στην «παράνομη» -όπως την χαρακτηρίζει- απόφαση που επιχειρεί να νοθεύσει τη βούληση του ιατρικού σώματος της χώρας.

«Θα προσφύγουμε άμεσα στη δικαιοσύνη με απαίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης. Αμέσως μετά το Πάσχα θα ενεργοποιηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα» όπως είχε προειδοποιήσει μιλώντας στο healthpharma.gr ο Δρ Γεώργιος Ι. Ελευθερίου. «Δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν υπουργός Υγείας να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών. Η ουσία είναι ότι δεν του άρεσε το εκλογικό αποτέλεσμα. Επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να νοθεύσει τη βούληση των Ελλήνων ιατρών», τόνιζε.

Όπως τονίζουν από κοινού ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο γεν. γραμματέας Δρ Γεώργιος Ι. Ελευθερίου σε ανακοίνωση τους την Μ. Πέμπτη, η παράνομη και καταχρηστική αυτή απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Υγείας, παρά το γεγονός ότι του απεστάλησαν όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έγγραφα για την απόδειξη της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας. Προφανώς ο λόγος του υπουργικού πραξικοπήματος είναι ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη βούληση του εκλογικού σώματος.

Τι λέει ο υπουργός

«Η νομιμότητα της διαδικασίας στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αμφισβητήθηκε με ενστάσεις. Τις ενστάσεις κατέθεσαν υποψήφιοι της παράταξης που κέρδισε την πλειοψηφία. Όχι από προσκείμενους στην κυβέρνηση», όπως ανέφερε σε δήλωση του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σχολιάζοντας τη μη επικύρωση των αρχαιρεσιών και την αντίδραση των εκπροσώπων του ΠΙΣ.

Ο υπουργός επισημαίνει ότι στις εκλογές του ΠΙΣ «υπήρξαν καταγγελίες για αλλοίωση των αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας συγκεκριμένων υποψηφίων. Οι οποίες επιβεβαιώθηκαν. Υπάρχουν αποφάσεις Ιατρικών Συλλόγων (π.χ. Πειραιά) που μιλούν για “σκιές” και ζητούν “αποκατάσταση της ομαλότητας”. Είναι εδραιωμένη η πεποίθηση πολλών εκλεκτόρων από όλη την Ελλάδα και από όλες τις παρατάξεις ότι έγιναν ατασθαλίες και λαθροχειρία στις εκλογές. Η διαβίβαση όλων των απαραίτητων πρωτότυπων εγγράφων στο υπουργείο Υγείας δεν πραγματοποιήθηκε. Εντοπίστηκαν πολλαπλές πλημμέλειες και παρατυπίες που πλήττουν το κύρος της εκλογικής διαδικασίας. Αφού εξαντλήθηκαν όλα τα χρονικά περιθώρια, αποφασίστηκε η μη επικύρωση των αποτελεσμάτων και η επανάληψη των αρχαιρεσιών».

Ο κ. Ξανθός τονίζει ότι θα επαναληφθεί με βάση τις προβλέψεις του νόμου η εκλογική διαδικασία με το ίδιο εκλεκτορικό σώμα και άρα με τους ίδιους συσχετισμούς δυνάμεων ανάμεσα στις παρατάξεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ