ΠΙΣ: Αντιδράσεις για το ακαταδίωκτο μελών της Επιτροπής με τροπολογία

Την αποποίηση των προνομίων που προσφέρει η διάταξη για το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, της οποίας είναι μέλος ως πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ανακοίνωσε ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ την ίδια στιγμή, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΙΣ, Γιώργος Ελευθερίου τονίζει ότι την ώρα λοιπόν που το Υπουργείο υγείας αποφεύγει να νομοθετήσει τη νομική κάλυψη των γιατρών και νοσηλευτών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα υγείας κατά της πανδημίας κορωνοϊού, έρχεται να νομοθετήσει το ακαταδίωκτο και την πλήρη κάλυψη των μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Την αποποίηση των προνομίων που προσφέρει η διάταξη για το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, της οποίας είναι μέλος ως πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ανακοίνωσε ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ την ίδια στιγμή, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΙΣ, Γιώργος Ελευθερίου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με αφορμή την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και προβλέπει το ακαταδίωκτο για τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δηλώνει:

«Μέχρι να προβλεφθεί ασυλία για όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας που εμπλέκονται στην πανδημία και δίνουν καθημερινά τη μάχη στα νοσοκομεία, αποποιούμαι των προνομίων που μου παρέχει η συγκεκριμένη τροπολογία για το ακαταδίωκτο, ως μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.

Είχαμε ζητήσει από τον Μάρτιο του 2020 να υπάρξει η συγκεκριμένη δίκαιη ρύθμιση για όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που παλεύουν καθημερινά κάτω από αντίξοες και πολεμικές συνθήκες με τον κορωνοϊό και μπορεί να αντιμετωπίσουν νομικά ζητήματα. Ένα αίτημα που είχε δει με κατανόηση ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Η ρύθμιση είναι απολύτως λογική και αναγκαία, γι’ αυτό εξάλλου ισχύει σε πολλές χώρες του κόσμου όπως στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιταλία κ.α.
Πρέπει ωστόσο να προηγηθούν οι γιατροί και νοσηλευτές όλης της χώρας που δίνουν τη μάχη».

Ελευθερίου – ΠΙΣ: Άτοπο να προτάσσεται το ακαταδίωκτο της επιτροπής λοιμωξιολόγων  

Η ιατρική κοινότητα της χώρας εδώ και πολλούς μήνες δίνει τη μάχη κατά της πανδημίας. κορονοϊού κάτω από πολεμικές συνθήκες, όπως αναφέρει σε δήλωση του ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Γ. Ελευθερίου σχετικά με το ακαταδίωκτο της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

“Την ώρα λοιπόν που το Υπουργείο υγείας αποφεύγει να νομοθετήσει τη νομική κάλυψη των. γιατρών και νοσηλευτών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα υγείας κατά της πανδημίας κορωνοϊού, όπως έχει γίνει σε πολλές χώρες του κόσμου, έρχεται να. νομοθετήσει το ακαταδίωκτο και την πλήρη κάλυψη των μελών της επιτροπής. λοιμωξιολόγων σχετικά με τις εισηγήσεις και αποφάσεις που έχουν πάρει.

Παρά το γεγονός ότι είναι λογικό να αποποινικοποιείται η έκφραση επιστημονικής άποψης, θεωρώ άτοπο να προτάσσεται το ακαταδίωκτο της επιτροπής λοιμωξιολόγων και την. ίδια ώρα να αφήνει ακάλυπτο το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ήδη δεκάδες δικαστικές ενέργειες εναντίον ιατρών βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

Για λόγους ηθικής τάξεως, ισονομίας και αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς, υπό. συνθήκες πολεμικής εκστρατείας, των ιατρών και νοσηλευτών, καλώ το Υπουργείο Υγείας. να προτάξει την ΑΜΕΣΗ νομοθέτηση ασυλίας για όλους τους ιατρούς και νοσηλευτές που. προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο αναχαίτισης της πανδημίας κορωνοϊού”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Την αποποίηση των προνομίων που προσφέρει η διάταξη για το ακαταδίωκτο. Των μελών της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, της οποίας είναι μέλος ως πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ανακοίνωσε ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ την ίδια στιγμή, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΙΣ, Γιώργος Ελευθερίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ