Αλαλούμ με την πώληση βιταμινών από τα γυμναστήρια -Απαίτηση ΔΝΤ

Εύλογη χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τις αντιδράσεις που έχουν εκφράσει οι επιστημονικοί φορείς για την πώληση βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής στα γυμναστήρια, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά σε δήλωση του ότι η «επίμαχη» διάταξη που υπάρχει σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, «συμπεριλαμβανόταν σε μια δέσμη μέτρων “προώθησης του ανταγωνισμού στην αγορά” στο πλαίσιο της “εργαλειοθήκης 2” του ΟΟΣΑ και ότι στο κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης συμφωνήθηκε με απαίτηση των “θεσμών”, και ειδικά του ΔΝΤ, να εφαρμοστεί».

Ανδρέας Ξανθός

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η ανησυχία που ήδη έχει εκφραστεί στο δημόσιο διάλογο από επιστημονικούς φορείς της χώρας, είναι απολύτως εύλογη αναφέρει ο υπουργός Υγείας, ο οποίος είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την επανεξέταση της ρύθμισης.

«Είναι προφανές ότι για σοβαρούς λόγους πρόληψης πιθανών παρενεργειών και προστασίας της Δημόσιας Υγείας, δεν μπορεί να υπάρξει ανεξέλεγκτη διακίνηση αυτών των σκευασμάτων και, ακριβώς γι’ αυτό, η πολιτική βούληση και των δύο υπουργείων είναι να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη», τόνισε ο Α. Ξανθός. Παράλληλα, πρόσθεσε πως «Η ισχύουσα ΚΥΑ ( Γ5α/53625/10-9-2017) διασφαλίζει τον αναγκαίο έλεγχο και δεν θεωρούμε ότι χρειάζεται αναθεώρηση» επισημαίνει ο υπουργός Υγείας, ο οποίος τονίζει πως «σε κάθε περίπτωση, το επισπεύδον για το υπό συζήτηση ν/σ υπουργείο Αθλητισμού, θα αναλάβει μετά το τέλος της διαβούλευσης την πρωτοβουλία αλλαγής της συγκεκριμένης διάταξης».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ