ΠΙΣ: Αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης Ξανθού κατέθεσε στο ΣτΕ

Αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης Ανδρέα Ξανθού με την οποία δεν επικυρώνονται τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), κατέθεσε το εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης 2 Μαΐου, τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ, προχώρησαν στην κατάθεση του αιτήματος ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΠΙΣ, ο υπουργός Υγείας επικαλούμενος προσχηματικούς λόγους, αρνήθηκε να επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ:

Η προσφυγή στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην πραξικοπηματική κίνηση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος ανέμενε τη Μεγάλη Πέμπτη για να εκδώσει την υπουργική απόφαση. Στόχος ήταν να μη λάβει τη δέουσα δημοσιότητα.

Από την τακτική αυτή και μόνο, καθίσταται σαφές ότι το νομίμως εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ προκαλεί φόβο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Λόγω της έντονης και παρεμβατικής του δραστηριότητας η οποία είναι ωφέλιμη για τους γιατρούς της χώρας. Προφανώς ο υπουργός Υγείας επιθυμεί τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο άφωνο για όσο διάστημα απομένει στην κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό και με πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αναμένει την έκβαση της υπόθεσης. Να αποκατασταθεί η Δημοκρατική τάξη στον τόπο μας. Εξάλλου τις εκλογές στις Δημοκρατίες τις ακυρώνει μόνο η δικαιοσύνη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ