Αγωνιστικό Κίνημα: Αντιδημοκρατική η ακύρωση των εκλογών του ΠΙΣ

Αυθαίρετη και αντιδημοκρατική χαρακτηρίζει το Αγωνιστικό Κίνημα Γιατρών του ΠΙΣ την απόφαση του υπουργείου υγείας, να ακυρώσει τις εκλογές 3/3/2019 του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και να διορίσει το παλαιό Διοικητικό Συμβούλιο.

Αντιδημοκρατική χαρακτηρίζει το Αγωνιστικό Κίνημα Γιατρών την απόφαση του υπουργείου υγείας, να ακυρώσει τις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η παράταξη που δημιουργήθηκε από γιατρούς πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον υπουργό Υγείας πως για παρέμβαση στις εκλογές του ΠΙΣ και πως με την εντολή που δόθηκε το προηγούμενο 15μελές συμβούλιο πήρε απόφαση για νέες εκλογές με παρόντα μόνο τα έξι μέλη.

«Το “συμβούλιο” της Παρασκευής πήρε μια απόφαση, που παραπέμπει σε καθεστώτα επαίσχυντα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η παράταξη της δεξιάς-ΔΗΚΙ τραυμάτισε τη διαδικασία των εκλογών της 3ης Μαρτίου με την εσωτερική της αντιδημοκρατική συμπεριφορά και το υπουργείο υγείας την αποτέλειωσε, ως εκλογοδικείο.

Την πολιτική και ιδεολογική αυτή απόφαση του υπουργείου, ενίσχυσαν με συνέπεια 6 παρόντα μέλη (Μέτωπο, κομμάτι ΔΗΚΙ και ΑΠΚΙ) από τα 15 του διορισμένου συμβουλίου, μετά από νομική γνωμοδότηση, η οποία ουσιαστικά δεν είχε αντίκρυσμα και ήταν άκυρη, γιατί εκτός από την εύλογη αμφισβήτηση της νομικά, ο νομικός σύμβουλος την ΠΙΣ αμέσως την απέσυρε» επισημαίνει η παράταξη.

«Ηθικοποίηση» εκλογών

Παράλληλα καλεί τον υπουργό Υγείας να αναλογιστεί τις πολιτικές του ευθύνες, γιατί οι εντολοδόχοι του (οι 6) τον εκθέτουν και ηθικά, εκτός από πολιτικά. «Έξι (6) στους Δεκαπέντε (15), δεν μπορούν να συνεδριάσουν, ούτε να εκλέξουν πρόεδρο, ούτε να προκηρύξουν εκλογές. Αν ο υπουργός επιθυμεί να «ηθικοποιήσει» τις εκλογές, θα έπραττε διαφορετικά. Θα σεβόταν το θεσμικό ρόλο της Δικαιοσύνης. Δεν θα τον υποκαθιστούσε» αναφέρουν τα μέλη της παράταξης.

«Οι συνέπειες της απουσίας του ΠΙΣ από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης. Ακάθεκτη πλέον χωρίς αντίλογο και αντίσταση, θα ενισχύσει τη μετανάστευση των νέων γιατρών. Θα κλείσει τα μικρά ιδιωτικά εργαστήρια και θα υποβαθμίσει το δημόσιο σύστημα.

Ο μεγαλοϊδιωτικός τομέας στην υγεία θα κυριαρχήσει πλήρως και οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε επαγρύπνηση και σε διαρκή αγώνα:

  • ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΙΣ
  • ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» καταλήγουν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ