Άγιος Σάββας: Τι λέει το υπουργείο για τις απολύσεις επικουρικών γιατρών

Να αποκαταστήσει την “τάξη” επιχειρεί το υπουργείο Υγείας με διευκρινιστική ανακοίνωση του σχετικά με τη μη ανανέωση συμβάσεων επτά επικουρικών γιατρών στο αντικαρκινικό νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”.

Να αποκαταστήσει την "τάξη" επιχειρεί το υπουργείο Υγείας με διευκρινιστική ανακοίνωση του σχετικά με τη μη ανανέωση συμβάσεων επτά επικουρικών γιατρών στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Άγιος Σάββας".

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, ο Διοικητής του νοσοκομείου “Άγιος Σάββας” κ. Δενδραμής, αιφνιδιαστικά ενημέρωσε τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, ότι το νοσοκομείο χρειάζεται μόνο 6 από τους 12 υπηρετούντες επικουρικούς γιατρούς, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στα τέλη Νοεμβρίου, καταργώντας ουσιαστικά τις θέσεις εργασίας των υπολοίπων.

Συνδικαλιστές γιατροί έκαναν λόγο για πρωτοφανή μεθόδευση, καθώς ανάμεσα στους επικουρικούς που μένουν εκτός, είναι και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, κ. Κώστας Καταραχιάς, ενώ σχολίαζαν ότι ο Διοικητής, “έσπευσε να δώσει τα διαπιστευτήριά του στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πετσοκόβοντας θέσεις προσωπικού, από την άλλη βιάζεται να ξεφορτωθεί τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων”.

Στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας, διευκρινίζει:

1. Πρόκειται για 7 επικουρικούς Ιατρούς (Προγράμματος ΕΣΠΑ, το οποίο λήγει στις 30.11.2019). Το Νοσοκομείο « Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», προέβη σε οικονομική εκτίμηση με βάση τον προϋπολογισμό του. Αλλά και εκτίμηση των πραγματικών του αναγκών, και δεν δύναται να καλύψει προσλήψεις επικουρικών ιατρών μέχρι τέλους του 2019. Εκ των υπαγομένων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ πλην δύο (2) των ειδικοτήτων ορθοπεδικής και παθολογικής -ογκολογίας

2. Γίνεται μνεία ότι οι επικουρικοί ιατροί είναι γιατροί με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Ενός έτους συνήθως. Εκτός από τις ειδικότητες παθολογίας – ογκολογίας, ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και κλινικής αιματολογίας που μπορεί να είναι και τριετής.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αρχικοί επικουρικοί ιατροί μόλις έληξαν οι συμβάσεις τους το 2017, δεν αποχώρησαν αλλά με απόφαση του Υπουργείου Υγείας παρέμειναν και πληρώνονται από το ειδικό πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. το οποίο παρατάθηκε εκ νέου και λήγει στις 30/11/19 με πληρωμή μέσω Π.Δ.Ε.

3. Στο Νοσοκομείο Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» υπηρετούν σήμερα 65 επίκουροι διαφόρων ειδικοτήτων και κατηγοριών (58+7 με πληρωμή από πρόγραμμα).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ