ΠολιτικήΗ πρώτη συνεδρίαση της διυπουργικής για τους επαγγελματίες Υγείας

Η πρώτη συνεδρίαση της διυπουργικής για τους επαγγελματίες Υγείας

- Advertisement -

Με αντικείμενο τον εθνικό σχεδιασμό εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας, η νεοσυσταθείσα κοινή διυπουργική επιτροπή των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 14 Μαρτίου στο ΚΕΣΥ την εναρκτήρια συνεδρίασή της, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας, Μερόπης Τζούφη.
Σκοπός της επιτροπής είναι η διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης, συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και έρευνας για τους γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνολόγους και λοιπούς επαγγελματίες υγείας, σε εναρμόνιση με την εθνική στρατηγική για την Υγεία και με τις σχετικές αποφάσεις και οδηγίες των ευρωπαϊκών θεσμών.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναλύθηκε το θεσμικό πλαίσιο και ο τρόπος λειτουργίας της επιτροπής. Έγινε ιεράρχηση των θεμάτων που θα συζητηθούν στις επόμενες συνεδριάσεις και συστάθηκαν οι πρώτες ομάδες εργασίας που θα εισηγηθούν και θα επεξεργασθούν τα τρέχοντα θέματα.
Στη σύνθεση της Επιτροπής εκπροσωπούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι επιστημονικοί, επαγγελματικοί και συνδικαλιστικοί φορείς. Συντονιστής έχει οριστεί ο καθηγητής Παθολογίας- Ρευματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Αλ. Γαρύφαλλος ενώ την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας εκπροσωπούν οι Γενικοί Γραμματείς, κ.κ. Γ. Γιαννόπουλος και Γ. Αγγελόπουλος.
Η σύσταση της επιτροπής αυτής προβλέπεται στο αρ. 98 του ν.4486/17 και αποτελούσε αίτημα πολλών ετών, τόσο των Ιατρικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας, όσο και των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ