Χωρίς κατηγορίαΤο Ασκληπιείο Βούλας εκπέμπει διαρκές SOS

Το Ασκληπιείο Βούλας εκπέμπει διαρκές SOS

- Advertisement -
  • Γράφει η Έλενα Μπρέγιαννη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το Ασκληπιείο Βούλας καθώς οι επιπτώσεις των μνημονίων, της εξυπηρέτησης του χρέους και των πλεονασμάτων στον χώρο της υγείας διαμορφώνουν εξαιρετικά τραγικές συνθήκες για την κατάσταση του νοσοκομείου. Μετά τον αξονικό τομογράφο εκτός λειτουργίας τίθεται και το βασικό ακτινολογικό μηχάνημα στη διάρκεια γενικής εφημερίας, διαμορφώνοντας ένα πραγματικά εκρηκτικό μείγμα για την δημόσια υγεία.
«Το Ασκληπιείο εξυπηρετεί πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμο στα νότια προάστια όσο και αυτών που μας επισκέπτονται ή διακομίζονται στις γενικές εφημερίες. Πως είναι δυνατόν να στείλουμε ασθενείς σε πολύωρο ταξίδι με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε άλλα νοσοκομεία να κάνουν αξονική χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους;» όπως τονίζει στο healthpharma.gr o Αντώνης Καραβάς, Παθολόγος στο Ασκληπιείο Βούλας, υπογραμμίζοντας πως «Την ίδια ώρα, μεγάλος συνωστισμός και ταλαιπωρία για τους ασθενείς που περιμένουν με τις ώρες στο εναπομείναν ακτινολογικό και τα φορεία να μεταφέρονται από έναν και μόνο τραυματιοφορέα στα επείγοντα σαν να μην συμβαίνει τίποτα από την διοίκηση. Πρόκειται για προσχεδιασμένη πολιτική συρρίκνωσης του νοσοκομείου, όταν διοίκηση, ΥΠΕ και υπουργείο γνώριζαν από δύο χρόνια ότι επείγει η αντικατάσταση του αξονικού ή όχι; Γιατί απουσιάζει η επαρκής ανανέωση και η σωστή συντήρηση του εξοπλισμού; Γιατί βασίζονται στις δωρεές των εφοπλιστών για να γίνουν τα όποια έργα; Έχουν μήπως δεσμευτεί σε παραχωρήσεις οικοπέδων – φιλέτου του Ασκληπιείου σε σύντομο χρόνο με διαμεσολαβητή τον δήμο ΒΒΒ που τις διεκδικεί δήθεν για δική του χρήση; Τι λένε για το εργατικό ατύχημα πριν 20 ημέρες συναδέλφου συμβασιούχου που έπεσε από τον τέταρτο στον τρίτο όροφο μεταφέροντας ακάθαρτο ιματισμό όταν υποχώρησε η γυψοσανίδα (!!!) που είχαν βάλει να καλύψει την τρύπα στο πάτωμα από τα έργα επέκτασης του κεντρικού κτιρίου και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα; Γιατί βιάζονται χωρίς μέτρα ασφαλείας να τελειώσει το έργο και να πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια ασθενών και προσωπικού; Δεν είναι υπεύθυνοι γι’ αυτά διοίκηση-εργολάβος-δωρητές;»
Σύμφωνα με τον κ. Καραβά, το νοσοκομείο παραμένει εν λειτουργία μόνο από το φιλότιμο των εργαζομένων που δουλεύουν σκληρά για τον ασθενή αλλά και αγωνίζονται ενάντια στην υποβάθμιση και το κλείσιμο του. «Γι’ αυτό στις 28 Ιούνη μετά από απόφαση της γενικής μας συνέλευσης προετοιμάζουμε μεγάλη κινητοποίηση διαμαρτυρίας με φορείς, σωματεία, επιτροπές αγώνα της περιοχής. Να είμαστε όλοι εκεί!», όπως καταλήγει.
Να σημειωθεί πως στο νοσοκομείο γίνονται περίπου 15.000 – 17.000 αξονικές τομογραφίες σε ετήσια βάση, και περίπου 110.000 ακτινογραφίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ