NewsΖωντανή μετάδοση από το Συμβούλιο υπουργών Υγείας για τον κοροναϊό

Ζωντανή μετάδοση από το Συμβούλιο υπουργών Υγείας για τον κοροναϊό

- Advertisement -

Στο έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κοροναϊό COVID-19 στις Βρυξέλλες, βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στο Συμβούλιο θα παρουσιαστούν οι δράσεις της ΕΕ για την αντιμετώπιση του κοροναϊού καθώς και τα επιχειρησιακά μέτρα που έχουν λάβει τα κράτη-μέλη.

Στο έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κοροναϊό COVID-19 στις Βρυξέλλες, βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το Συμβούλιο ξεκίνησε στις 10 το πρωί και παρουσιάζονται οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, καθώς και τα επιχειρησιακά μέτρα που έχουν λάβει τα κράτη-μέλη.

Στόχος του Συμβουλίου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των κρατών-μελών για έκτακτες καταστάσεις, όπου απαιτείται ευθυγραμμισμένη προσέγγιση των προληπτικών και προπαρασκευαστικών μέτρων, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά της Κομισιόν θα συμμετάσχουν ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνεζ Λέναρτσιτς και η επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας κ. Στέλλα Κυριακίδου.

Μικρή μείωση θανάτων και κρουσμάτων την Τετάρτη

Η Καμπότζη συμφώνησε να επιτραπεί ο ελλιμενισμός και η αποβίβαση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου MS Westerdam, το οποίο έχουν αρνηθεί να δεχθούν αρκετές χώρες, λόγω φόβων ότι υπάρχει σε αυτό κρούσμα του νέου ιού.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία Holland America Line, το MS Westerdam, με 1.455 επιβάτες και 802 μέλη πληρώματος, θα ελλιμενιστεί αύριο στο λιμάνι της Καμπότζης Σιχανούκβιλ. Ταϊλάνδη, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Γκουάμ και Φιλιππίνες αρνήθηκαν να δεχθούν το κρουαζιερόπλοιο. Αν και οι υπεύθυνοι του πλοίου υποστηρίζουν ότι δεν μεταφέρει ασθενείς.

Στην Ιαπωνία ωστόσο, η κατάσταση επιδεινώθηκε στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα κοντά στην Γιοκοχάμα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 174. Ανακοινώθηκαν 39 νέα κρούσματα, μεταξύ των οποίων ένας υπεύθυνος των υπηρεσιών καραντίνας.

Στη Σιγκαπούρη, 300 υπαλλήλους της απομάκρυνε από τα κεντρικά της γραφεία η μεγαλύτερη τράπεζα DBS. Τους ζήτησε να εργαστούν από το σπίτι, ως προληπτικό μέτρο ύστερα από επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού Covid-19, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που είδε το Reuters.

“Πρωτιά” και στην Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη έχει ανακοινώσει 47 κρούσματα του νέου ιού. Πρόκειται για τους υψηλότερους αριθμούς εκτός Κίνας. Μάλιστα, η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους πολίτες να αποφεύγουν να χαιρετιούνται δια χειραψίας.

Στην Τεχεράνη, μια 63χρονη Ιρανή υπέκυψε σε λοίμωξη που πιθανόν να οφείλεται στον κορονοϊό. Τα στοιχεία αναφέρει δημοσίευμα της κρατικής ιρανικής εφημερίδας IRAN, η οποία δεν επικαλείται πηγές. Εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας διέψευσε την πληροφορία. «Δεν έχουν υπάρξει κρούσματα από τον κοροναϊό στο Ιράν», δήλωσε.

Στη Ρωσία, τοπικές αρχές στην ρωσική πόλη Τσιτά της Σιβηρίας ανακοίνωσαν σήμερα πως πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και ο δεύτερος Κινέζος πολίτης, που είχε διαγνωστεί ως κρούσμα με κοροναϊό, αφού ανάρρωσε έπειτα από λοίμωξη από τον COVID-19. Αυτή την εβδομάδα οι ρωσικές αρχές έβαλαν σε καραντίνα και έναν Κινέζο διπλωμάτη για προληπτικούς λόγους.

Την Τρίτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπογράμμισε ότι είναι «ρεαλιστική η πιθανότητα να σταματήσει» η εξάπλωση στον κόσμο για τον νέο κοροναϊό. Ωστόσο, εξακολουθεί να συνιστά «πολύ σοβαρή απειλή». Σήμερα ξεπέρασε τους 1.100 θανάτους στην ηπειρωτική Κίνα, όπου μέχρι σήμερα έχει καταγραφεί το 99,9% των θανάτων παγκοσμίως.

Ο νέος κοροναϊός, ο οποίος ονομάστηκε επισήμως από τον ΠΟΥ COVID-19, έχει προκαλέσει εκεί τον θάνατο 1.114 ανθρώπων, σύμφωνα με τις κινεζικές υγειονομικές αρχές. Συνολικά έχουν καταγραφεί 44.685 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κοροναϊό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ