NewsΒρετανία: Πρόστιμο 10.000 λιρών για μη τήρηση μέτρων αυτο-περιορισμού

Βρετανία: Πρόστιμο 10.000 λιρών για μη τήρηση μέτρων αυτο-περιορισμού

- Advertisement -

Πολίτες που αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα αυτο-περιορισμού λόγω κορωνοϊού στην Αγγλία, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με χρηματικό πρόστιμο ως και 10.000 βρετανικών λιρών (10.900 ευρώ) αρχή γενομένης από τις 28 Σεπτεμβρίου.

Πολίτες που αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα αυτο-περιορισμού λόγω κορωνοϊού στην Αγγλία, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με χρηματικό πρόστιμο ως και 10.000 βρετανικών λιρών (10.900 ευρώ)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Βρετανία που σημειώνει έξαρση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, όπως και σειρά άλλων χωρών στην Ευρώπη, έχει εισάγει νέα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του ιού.

Μεταξύ άλλων, θα δοθεί έκτακτο βοήθημα 500 λιρών σε χαμηλόμισθους που πλήττονται από την πανδημία. Αλλά και πρόστιμο σε εργοδότες που επιβάλλουν ποινές σε εργαζόμενους που μπαίνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ως σήμερα, η οδηγία για αυτο-περιορισμό παρέμενε ισχυρή σύσταση στη Βρετανία. «Πρέπει όλοι να κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας για να ελέγξουμε την διάδοση του ιού, να αποτρέψουμε τον ευάλωτο πληθυσμό να έρθει σε επαφή με τον κορωνοϊό και να διασφαλίσουμε πως το NHS είναι προστατευμένο και συνεχίζει να σώζει ζωές» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, κ. Μπόρις Τζόνσον που ανακοίνωσε νέα μέτρα μέσα στην εβδομάδα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, 19.000 πρόστιμα έχουν επιβληθεί για παραβίαση κανονισμών που αφορούν στον κορωνοϊό στην Αγγλία και την Ουαλία, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Από αυτά, τα περισσότερα από τα μισά παραμένουν απλήρωτα.

Δεν αποκλείεται νέο γενικευμένο Lockdown για τον κορωνοϊό

Μιλώντας στο BBC εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, τόνισε πως η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, αναφορικά με την πανδημία. Δεν απέκλεισε ακόμη και νέο Lockdown αν δεν αναχαιτιστεί η διάδοση του κορωνοϊού.

«Αν όλοι ακολουθήσουν τους κανόνες τότε μπορούμε να αποφύγουμε περαιτέρω εθνικό lockdown» δηλώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 3.899 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, έναντι 4.422 χθες, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση στην ιστοσελίδα της.

Συνολικά, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί πολύ τις τελευταίες εβδομάδες. Το γεγονός έχει προκαλέσει την ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων σε ολόκληρη την χώρα και την επιβολή τοπικών lockdown.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ