NewsΈφυγε για Βοστώνη ο Παναγιώτης – Ραφαήλ: Το μήνυμα της οικογένειας

Έφυγε για Βοστώνη ο Παναγιώτης – Ραφαήλ: Το μήνυμα της οικογένειας

- Advertisement -

Μετά την αλληλέγγυα κινητοποίηση χιλιάδων ανθρώπων για να βοηθήσουν έμπρακτα τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ, εκείνος και η οικογένειά του αναχωρούν για το ταξίδι της «ελπίδας» για το Boston Children’s Hospital, στην Βοστώνη, όπου θα υποβληθεί σε γονιδιακή θεραπεία για Νωτιαία Mυϊκή Ατροφία (SMA).

Μετά την αλληλέγγυα κινητοποίηση χιλιάδων ανθρώπων για να βοηθήσουν έμπρακτα τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ, εκείνος και η οικογένειά του αναχωρούν για το ταξίδι της «ελπίδας» για το Boston Children’s Hospital, στην Βοστώνη, όπου θα υποβληθεί σε γονιδιακή θεραπεία για Νωτιαία Μυική Ατροφία (SMA).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι γονείς του Παναγιώτη – Ραφαήλ κατά την αναχώρησή τους, αναρτώντας ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook, επέλεξαν να ευχαριστήσουν όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό τους ώστε ο Παναγιώτης – Ραφαήλ να μπορέσει να υλοποιήσει το γεμάτο ελπίδα ταξίδι του.

«Η μεγάλη μέρα έφτασε! Χάρη στην αστείρευτη αγάπη σας κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα! Δεν ξέρουμε πως να σας ευχαριστήσουμε! Παίρνουμε μαζί μας τις ευχές σας και με αισιοδοξία κοιτάμε μπροστά!

Ευχαριστούμε πολύ! Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα» έγραψαν χαρακτηριστικά στο μήνυμά τους.

Η μεγάλη μέρα έφτασε!!! Χάρη στην αστείρευτη αγάπη σας κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα!!! Δεν ξέρουμε πως να σας…

Gepostet von Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ am Mittwoch, 13. November 2019

Ο αγώνας του Παναγιώτη – Ραφαήλ

Μία από τις πιο σκληρές μάχες δίνει καθημερινά ο Παναγιώτης – Ραφαήλ, έχοντας τους γονείς του στο πλάι του, απέναντι στην σπάνια πάθηση (Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία).

Το μόλις 18 μηνών αγοράκι διαγνώστηκε αμέσως μετά τη γέννησή του με το συγκεκριμένο νόσημα και έκτοτε προσπαθεί καθημερινά να την ξεπεράσει.

«Καταλάβαμε ότι ο γιος μας είχε κάποιο πρόβλημα όταν ήταν μόλις 2 μηνών, όταν άρχισε να χάνει τις κινήσεις από τα χεράκια και τα ποδαράκια του» έχουν αναφέρει παλαιότερα οι γονείς του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ.

«Μας είπαν ότι πάσχει από Νωτιαία Μυική Ατροφία. Χωρίς να γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται, γυρίσαμε στο σπίτι, διαβάσαμε και άνοιξε η γη και μας κατάπιε. Οι γιατροί δεν μας έδωσαν ελπίδες, μας μίλησαν για μία νόσο η οποία έχει προσδόκιμο ζωής το πολύ 2 χρόνια» είχαν αποκαλύψει παλαιότερα.

Μετά την μαζική ανταπόκριση στην έκκληση της οικογένειας, ο Παναγιώτης – Ραφαήλ ξεκινά σήμερα το μεγάλο του ταξίδι στην Βοστώνη.

Τη θεραπεία στον Παναγιώτη-Ραφαήλ, για τον οποίο συγκεντρώθηκε ποσό περίπου 3,7 εκατ. ευρώ, θα την κάνει ο ομογενής κορυφαίος ιατρός Βασίλειος Δάρρας. Ο κ. Βασίλειος Δάρρας είναι επικεφαλής του Παιδιατρικού Νευρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης, ερευνητής και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Harvard. Κατάγεται από το χωριό Καστανιά της Σάμου και είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο πλήρης τίτλος του στην αγγλική είναι ο εξής: Basil Darras, MD Associate Neurologist-in-Chief; Chief, Division of Clinical Neurology; Director, Neuromuscular Center and Spinal Muscular Atrophy Program Professor of Neurology, Harvard Medical School.

Ο Έλληνας γιατρός που θα κάνει τη θεραπεία στον Παναγιώτη – Ραφαήλ

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ