NewsΤο παιδί μου πέθανε από σκωληκοειδίτιδα -Συγκλονίζει ο πατέρας της 13 χρονης

Το παιδί μου πέθανε από σκωληκοειδίτιδα -Συγκλονίζει ο πατέρας της 13 χρονης

- Advertisement -

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας από τον ξαφνικό θάνατο μιας 13χρονης μαθήτριας, χωρίς να έχει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της.

«Δεν ξέρουμε ακόμα από τι “έφυγε” το παιδί μας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εν έτει 2019, δυο μεγάλα νοσοκομεία, ένα της Λαμίας και ένα της Λάρισας, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν μια απλή περίπτωση σκωληκοειδίτιδας. Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω. Όμως όσοι ολιγώρησαν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη…»

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τα αίτια θανάτου της δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, καθώς η νεκροψία-νεκροτομή, θα γίνει αύριο Τρίτη με την παρουσία δυο ιατροδικαστών που έχει ορίσει η οικογένεια.

«Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι»

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα της. Μιλώντας στο LamiaRerport, είπε: «Δεν ξέρουμε ακόμα από τι “έφυγε” το παιδί μας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εν έτει 2019, δυο μεγάλα νοσοκομεία, ένα της Λαμίας και ένα της Λάρισας, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν μια απλή περίπτωση σκωληκοειδίτιδας. Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω. Όμως όσοι ολιγώρησαν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη…».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι γονείς ήδη έχουν καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία της Λάρισας, σε βάρος γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, άλλα και σε βάρος των γιατρών του Νοσοκομείου της Λαμίας, όπου όπως υποστηρίζουν οι γονείς χάθηκε πολύτιμος χρόνος για να σωθεί η ζωή του παιδιού τους. Όπως αναφέρει το larissanet.gr, στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθησαν για το περιστατικό δύο γιατροί, οι οποίοι λίγες ώρες μετά, με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το χρονικό

Η 13χρονη μαθήτρια της Β΄ τάξης του 6ου Γυμνασίου Λαμίας εισήχθη γύρω στις 5 το πρωί της Παρασκευής στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας με πόνο στην κοιλιά. Στις 3 περίπου το μεσημέρι αποφασίστηκε η διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου γύρω στις 7 το απόγευμα μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, το κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή, με τους γιατρούς να προσπαθούν για μια ώρα να το επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν και χωρίς να μπορούν να δώσουν κάποια επίσημη απάντηση στους γονείς. Τα όσα αρχικά διέρρευσαν για αλλεργικό σοκ από αντιβίωση που δόθηκε στο κορίτσι δεν το επιβεβαίωσε ο πατέρας.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η 13χρονη να είχε σκωληκοειδίτιδα, η οποία έσπασε με αποτέλεσμα να προκληθεί περιτονίτιδα.

Στο σχολείο όπου φοιτούσε η άτυχη μαθήτρια, έχουν κληθεί ψυχολόγοι για να στηρίξουν τους συμμαθητές της, που ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ