Την άλλη εβδομάδα η οριστική απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Την ερχόμενη εβδομάδα και όχι αυτή την Παρασκευή 19 Μαρτίου, θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Την ερχόμενη εβδομάδα και όχι αυτή την Παρασκευή 19 Μαρτίου, θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το λιανεμπόριο εξετάζεται να ανοίξει στις 29 Μαρτίου με sms στο 13032, με χρονική ισχύ 3 ωρών χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό, ή με click away/click in shop. Σύμφωνα με το σχέδιο χαλάρωσης των περιορισμών που εξετάζει η κυβέρνηση στις 22 Μαρτίου προβλέπεται το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής τα οποία θα λειτουργήσουν με ραντεβού.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα επανεξετάσει επίσης την απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, στις περιοχές που βρίσκονται στην κατάταξη «βαθύ κόκκινο», να ξεκινά στις 21:00 αντί για τις 19.00.

Για τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, θα υπάρξει παράταση δύο εβδομάδων του σχολικού έτους, τον Ιούνιο, ενώ κανονικά θα διεξαχθούν οι πανελλήνιες.

Επίσης, εξετάζεται να καταργηθεί ο περιορισμός που ισχύει τώρα στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6 στο 13033 και να επιτραπεί ξανά στους πολίτες να μετακινούνται για σωματική άσκηση με το αυτοκίνητό τους και όχι μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Για τα δικαστήρια, ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν μερικώς από τις 22 Μαρτίου και να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών από τις 29 Μαρτίου.

Ο σχεδιασμός για την εστίαση, προβλέπει άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους αποκλειστικά το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, λίγο πριν το Πάσχα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ