NewsΤαξιάρχαι: Θετικός στον ιό γιατρός στην κλινική - Συνεχίζει να εργάζεται

Ταξιάρχαι: Θετικός στον ιό γιατρός στην κλινική – Συνεχίζει να εργάζεται

- Advertisement -

Θετικός στο κορωνοϊό βρέθηκε γιατρός που είδε δεκάδες ασθενείς στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι που έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στις τάξεις του ΕΟΔΥ.

Θετικός στο κορωνοϊό βρέθηκε γιατρός που είδε δεκάδες ασθενείς στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι που έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στις τάξεις του ΕΟΔΥ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στα όρια του εκτροχιασμού βρίσκεται η κατάσταση στην κλινική «Ταξιάρχαι», όπου καταγράφηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού, ενώ κατέληξαν και τρεις ασθενείς που νοσηλεύτηκαν εκεί.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του Alpha θετικός στον ιό βρέθηκε και ένας εκ των 50 συνεργαζόμενων γιατρών της κλινικής, ο οποίος είχε δει δεκάδες ασθενείς στο ιδιωτικό του ιατρείο το τελευταίο διάστημα. Θετικοί είναι επίσης μέλη του στενού συγγενικού περιβάλλοντος του 65χρονου που έπασχε από τον ιό και κατέληξε.

Ο γιατρός αρνείται να το δεχθεί

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο εν λόγω γιατρός που βρέθηκε θετικός σταμάτησε να συνεργάζεται με την κλινική λόγω των κρουσμάτων. Ωστόσο αρνείται να σταματήσει να εργάζεται στα άλλα ιατρεία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αρμουμανέας, ο «γιατρός διαγνώστηκε θετικός, ωστόσο, αρνείται να το δεχτεί και θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει τα εξωτερικά του ιατρεία». Την ίδια ώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, τα κρούσματα κορωνοϊού που βρέθηκαν στην κλινική δεν έχουν απομακρυνθεί γιατί είναι πολλοί και νοσηλεύονται εκεί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δίπλα τους.

Ταξιάρχαι: Αναστολή λειτουργίας 

Νωρίτερα, την αναστολή λειτουργίας της κλινικής «Ταξιάρχαι» εξαιτίας κορωνοϊού ζήτησε ο δήμαρχος από το Περιστέρι κ. Ανδρέας Παχατουρίδης.

Μετά από τα κρούσματα κορωνοϊού στην δομή υγείας, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο κ. Παχατουρίδης ζητά την άμεση αναστολή λειτουργίας. Παράλληλα, ζητά από τους καθ’ ύλην αρμόδιους να γίνουν εντατικοί έλεγχοι σε όλες τις μονάδες Υγείας που είναι εγκατεστημένες στην πόλη και να παρασχεθεί κάθε επιπλέον μέριμνα για τους ασθενείς και το προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής.

«Οι αρμόδιες κρατικές αρχές υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή λειτουργίας κάθε μονάδα, η οποία μη τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας θέτει σε κίνδυνο κατοίκους, ασθενείς και προσωπικό», αναφέρει μεταξύ άλλων. «Η υγεία των κατοίκων και των συμπολιτών μας αποτελεί το πρωταρχικό μέλημα του δήμου Περιστερίου, που καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης έχει επιστρατεύσει κάθε μέσο για την προστασία τους», συμπληρώνει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ