NewsΕΚΠΑ: Στις 100 καλύτερες Σχολές παγκοσμίως το Τμήμα Φαρμακευτικής

ΕΚΠΑ: Στις 100 καλύτερες Σχολές παγκοσμίως το Τμήμα Φαρμακευτικής

- Advertisement -

Δημοσιεύθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά από τον ειδησεογραφικό οργανισμό «US News», η παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων για το 2019, με το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) να πετυχαίνει σημαντικές διακρίσεις.

Δημοσιεύθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά από τον ειδησεογραφικό οργανισμό «US News», η παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων για το 2019, με το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) να πετυχαίνει σημαντικές διακρίσεις.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πρόκειται για μία από τις επτά πιο σημαντικές κατατάξεις παγκοσμίως στην οποία τα Πανεπιστήμια κατατάσσονται τόσο σε συνολικό επίπεδο όσο και σε επιμέρους επιστημονικούς τομείς και γνωστικά πεδία. Για μία ακόμη χρονιά το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) πέτυχε σημαντικές διακρίσεις. Πιο συγκεκριμένα εμφανίζεται σε υψηλές θέσεις παγκοσμίως στα εξής τρία (3) επιμέρους επιστημονικά πεδία και αντικείμενα:

  • Στον Τομέα «Περιβάλλον και Οικολογία» (Environmental & Ecology) στην 306η θέση.
  • Στον Τομέα «Μοριακή Βιολογία και Γενετική» (Molecular Biology and Genetics) στην 311η θέση.
  • Στον Τομέα «Βιολογία και Βιοχημεία» (Biology and Biochemistry) στη 363η θέση
  • Στην κατάταξη του 2019 λήφθηκαν υπόψη οι δημοσιεύσεις όλων των Ιδρυμάτων για την περίοδο 2012-2016 και οι ετεροαναφορές μέχρι τις 2 Ιουνίου του 2018.
Το «U.S. News & World Report» αξιολογεί τα 1250 καλύτερα Ιδρύματα σε επιμέρους τομείς χρησιμοποιώντας στα συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία ένα ευρύ φάσμα 11 διαφορετικών κριτηρίων:
  1. Παγκόσμια Ερευνητική Φήμη (12.5%)
  2. Περιφερειακή Ερευνητική Φήμη (12.5%)
  3. Δημοσιεύσεις (15%)
  4. Σταθμισμένη επίδραση των ετεροαναφορών (10%)
  5. Σύνολο αναφορών (15%)
  6. Αριθμός δημοσιεύσεων που βρίσκονται μεταξύ των 10% περισσότερο αναφερόμενων δημοσιεύσεων (10%)
  7. Ποσοστό του συνόλου των δημοσιεύσεων που βρίσκονται μεταξύ των 10% περισσότερο αναφερόμενων δημοσιεύσεων (5%)
  8. Διεθνείς Συνεργασίες (5%)
  9. Ποσοστό δημοσιεύσεων με διεθνή συνεργασία επί του συνόλου των δημοσιεύσεων (5%)
  10. Αριθμός άρθρων με μεγάλο αριθμό αναφορών που βρίσκονται στο top 1% (5%)
  11. Ποσοστό του συνόλου των δημοσιεύσεων που βρίσκονται μεταξύ των 1% των άρθρων με τις περισσότερες αναφορές (5%)

Στους πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζεται για το κάθε ένα επιστημονικό πεδίο του Τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ που έχει συμπεριληφθεί στην παγκόσμια κατάταξη, η επίδοση του και η θέση του στους συγκεκριμένους δείκτες.

Πίνακας 1: Η θέση – επίδοση του επιστημονικού πεδίου «Περιβάλλον και Οικολογία» του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ με βάση τους έντεκα (11) δείκτες του πίνακα Κατάταξης US News – Best Global University Rankings

το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Πίνακας 2: Η θέση – επίδοση του επιστημονικού πεδίου της «Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής» του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ. Με βάση τους έντεκα (11) δείκτες του πίνακα Κατάταξης US News – Best Global University Rankings

δείκτες του πίνακα Κατάταξης US News Best Global University Rankings Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Πίνακας 3: Η θέση – επίδοση του επιστημονικού πεδίου «Βιολογίας και Βιοχημείας» του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ. Με βάση τους έντεκα (11) δείκτες του πίνακα Κατάταξης US News – Best Global University Rankings

το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Στις 100 καλύτερες Σχολές παγκοσμίως το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ

Το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 94η θέση παγκοσμίως, στο επιστημονικό πεδίο της «Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας». Από τα 1250 Πανεπιστήμια που έχουν συμπεριληφθεί στη γενική κατάταξη, μόλις 200 μπήκαν στην ειδική κατάταξη του επιστημονικού αντικειμένου της Φαρμακολογίας –Τοξικολογίας. Με το Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΕΚΠΑ να είναι ένα από αυτά.

Θα πρέπει μάλιστα να επισημανθεί ότι με βάση τη βαθμολογία που έλαβε το Τμήμα ΕΚΠΑ στους επιμέρους δείκτες βρίσκεται:

  • στην 34η θέση παγκοσμίως στο ποσοστό του συνόλου των δημοσιεύσεων που βρίσκονται μεταξύ των 1% των άρθρων με τις περισσότερες αναφορές.
  • στην 34η θέση παγκοσμίως στον αριθμό των δημοσιεύσεων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ