Σταμπουλίδης: Θα κλείνουν οι περιοχές με αυξημένα κρούσματα

Στην επαναλειτουργία του λιανεμπορίου αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Στην επαναλειτουργία του λιανεμπορίου αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Όλοι καταλάβαμε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να διατηρήσουμε ανοικτή την οικονομία και το λιανεμπόριο. Δεν πρέπει να το χάσουμε. Κρίμα να κλωτσήσουμε την ευκαιρία της επανεκκίνησης. Πρέπει να είμαστε ανοικτοί, να λειτουργήσει η αγορά με κανόνες και να κρατήσουμε χαμηλά τη νόσο. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα όλων μας» σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, η μετάβαση στο κατάστημα γίνεται με sms στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Όπως εξήγησε ο γραμματέας, το χρονικό όριο (2 ωρών) στις μετακινήσεις έγινε επειδή «δεν θέλουμε υπερτοπικές μετακινήσεις». Παράλληλα, προέτρεψε τους καταναλωτές, να μη συνωστιστούν στα καταστήματα. «Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και με διευρυμένο ωράριο» είπε. Τόνισε ακόμα, ότι όπου «χρειαστεί να παρέμβουμε και να κλείσουμε αγορές θα το κάνουμε».

Ακόμα, έκανε λόγο, ότι εάν σε μια περιοχή παρατηρηθούν αυξημένα κρούσματα, θα μπει λουκέτο στη συγκεκριμένη αγορά και όχι συνολικά.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/stampoylidis-kleinoyn-periohes-ayximena-kroysmata

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ