Σεξουαλική παρενόχληση: Δωρεάν σεμινάριο για γονείς

Διανύουμε μία εποχή που τα περιστατικά γυναικών που πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης μοιάζουν να παίρνουν διαστάσεις πανδημίας.

Διανύουμε μία εποχή που τα περιστατικά γυναικών που πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης μοιάζουν να παίρνουν διαστάσεις πανδημίας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Την ίδια ώρα, όμως, ζούμε και σε μία εποχή που όλο και περισσότερα από αυτά τα φρικτά συμβάντα έρχονται στο φως. Έτσι, αυξάνονται οι πιθανότητες να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αλλά και να βρει το θύμα την απαραίτητη υποστήριξη για να μπορέσει να απαλύνει το τεράστιο ψυχικό και σωματικό τραύμα.

Παράλληλα, χάρη στο κίνημα #metoo ανοίγει επιτέλους ένας δημόσιος διάλογος που δίνει ευκαιρίες καλύτερης ενημέρωσης και δυνατότητας πρόληψης τέτοιων συμβάντων.

Εμείς, οι γονείς, είμαστε οι πρώτοι που οφείλουμε να γνωρίζουμε. Εμείς είμαστε αυτοί που θα μεταδώσουμε στα παιδιά μας τις αρχές και τις αξίες, βάσει των οποίων θα μπει ένα γερό φρένο στην απάνθρωπη αυτή νοοτροπία. Για τον λόγο αυτό, το Infokids.gr και το Infowoman.gr προσκαλούν όλους τους γονείς στο ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο με θέμα: “Βιασμός: Ούτε θύματα, ούτε θύτες – Εκπαιδεύοντας τα παιδιά μας να σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους”.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 12:00-14:00 στο ακτιβιστικό βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone (Σκουφά 64, Αθήνα).

Κεντρικοί ομιλητές του σεμιναρίου θα είναι:

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρία Συρεγγέλα, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας.

Ο ψυχίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ορέστης Γιωτάκος, ο οποίος έχει συγγράψει πληθώρα βιβλίων με θέματα σχετικά με τον βιασμό, τελευταίο εκ των οποίων το “Σεξουαλική βία”.
Η υπ. Διδάκτωρ Ψηφιακής Εγκληματολογίας, Δ/ντρία Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), κ. Κέλλυ Ιωάννου.
O συγγραφέας και εκπαιδευτικός Βαγγέλης Ηλιόπουλος.

Στη συζήτηση θα συμμετέχει και η βουλευτής, κ. Έλενα Ράπτη, συντονίστρια της καμπάνιας “Ένα στα Πέντε” ενάντια στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση στην Ελλάδα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Η συμμετοχή των αναγνωστών του Infokids.gr στο σεμινάριο είναι δωρεάν, εφόσον έχει προηγηθεί η σχετική δήλωση στη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ