NewsΣαράφης: Δύο φορές τηλεφώνησε στη ΓΑΔΑ - Γιατί δεν εμφανίστηκε

Σαράφης: Δύο φορές τηλεφώνησε στη ΓΑΔΑ – Γιατί δεν εμφανίστηκε

- Advertisement -

Δύο φορές επικοινώνησε χθες ο προστατευόμενος μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης για την υπόθεση Novartis με το τμήμα προστασίας μαρτύρων στην διεύθυνση ασφάλειας Αττικής προκειμένου να δηλώσει ότι είναι στη διάθεση της επιτροπής να καταθέσει εφόσον η κατάθεση του γίνει με τεχνικά μέσα.

Δύο φορές επικοινώνησε χθες ο προστατευόμενος μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης για την υπόθεση Novartis με το τμήμα προστασίας μαρτύρων στην διεύθυνση ασφάλειας Αττικής προκειμένου να δηλώσει ότι είναι στη διάθεση της επιτροπής να καταθέσει

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η διεύθυνση προστασίας μαρτύρων έστειλε στη συνέχεια δύο φορές επιστολή στην προανακριτική επιτροπή. Στην πρώτη επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι χθες στις 12:12 το μεσημέρι επικοινώνησε ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία Σαράφης Μάξιμος και ενημερώσει ότι ο λόγος που δεν προσήλθε ενώπιον της επιτροπής προκειμένου να εξεταστεί για την υπόθεση Novartis δεν ήταν από απείθεια. Αλλά από το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις του νόμου σχετικά με την διαφύλαξη της μυστικότητας του. Η επιτροπή απέρριψε το αίτημα του να εξεταστεί με τεχνικά μέσα ηχητικής μετάδοσης της κατάθεσης του με αλλοιωμένη φωνή.

Ακόμα ανέφερε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με την επιτροπή. Να συμβάλει στο σκοπό της με την εξέταση του στην υπόθεση Novartis. Όμως, εφόσον τηρηθούν οι ανωτέρω εγγυήσεις. Ακόμα ανέφερε ότι επιθυμεί να συνεχίσει να συνεργάζεται με την υπηρεσία της αστυνομίας. Συνεργασία για την υλοποίηση του προγράμματος προστασίας στο οποίο έχει ενταχθεί.

Από την πλευρά της υπηρεσία της αστυνομίας τον διαβεβαίωσε οτι ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Εισαγγελίας διαφθοράς σε κάθε στάδιο της διαδικασίας

Κατόπιν αυτών ο Σαράφης δήλωσε ότι βρίσκεται στη διάθεση της επιτροπής και θα μεταβεί στον τόπο που θα του υποδειχθεί από τις υπηρεσίες της αστυνομίας προκειμένου να μεταφερθεί στον ειδικό χώρο μετάδοσης καταθέσεων εφόσον αυτό το γνωστοποιηθεί εγκαίρως.

Η δεύτερη επικοινωνία του Σαράφη με την αστυνομία

Η δεύτερη επικοινωνία που έκανε ο κ. Μάξιμος Σαράφης με το τμήμα προστασίας μαρτύρων της ελληνικής αστυνομίας έγινε στις 18:53 χθες το βράδυ. Ο κ. Σαραφης επανέλαβε το αιτήματα του ότι εφόσον η επιτροπή αποδεχτεί να εξεταστεί με τεχνικά μέσα ηχητικής μετάδοσης της κατάθεσης του με αλλοιωμένη φωνή βρίσκεται στη διάθεση της. Θα μεταβεί οποιαδήποτε ημέρα του ζητηθεί στον τόπο που θα του υποδειχθεί από την υπηρεσία. Προκειμένου να μεταφερθεί στον ειδικό χώρο μετάδοσης καταθέσεων. Προτείνει όμως η εξέταση για την υπόθεση Novartis να πραγματοποιηθεί απογευματινές ώρες μετά τις 4 το απόγευμα.

Πάντως από τις δύο τηλεφωνικές επαφές του Μαξίμου Σαράφη προκύπτει ότι την ώρα που τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής πήγαιναν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να καταθέσουν τις επιστολές τους ο κ. Σαράφης είχε ήδη επικοινωνήσει με το αρμόδιο τμήμα της ελληνικής αστυνομίας. Είχε διατυπώσει την διάθεση του να καταθέσει με τους όρους που ίδιος θέτει. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της επιτροπής γνώριζαν για την επικοινωνία του Μάξιμου Σαράφη με την αστυνομία, την ώρα που πήγαιναν στον Αρειο Πάγο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ