NewsΠου έκλεισαν τα πρώτα τμήματα σχολείων λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Που έκλεισαν τα πρώτα τμήματα σχολείων λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

- Advertisement -

Έκλεισαν τα πρώτα τμήματα δημοτικού σχολείου, λόγω κορωνοϊού, για τη φετινή σχολική χρονιά.

Έκλεισαν τα πρώτα τμήματα δημοτικού σχολείου, λόγω κορωνοϊού, για τη φετινή σχολική χρονιά.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Από χθες ένα τμήμα και από σήμερα ένα δεύτερο, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης-Συκεών στη Θεσσαλονίκη, μπήκαν σε αναστολή, λόγω πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, από χθες ανεστάλη η λειτουργία τμήματος της Δευτέρας Τάξης (Β2). Στο τμήμα εντοπίστηκαν θετικά 11 από τα 20 παιδιά, ενώ σήμερα τμήμα της Τρίτης Τάξης (Γ2) του ίδιου σχολείου ανέστειλε και αυτό τη λειτουργία του καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα από τους 23 μαθητές.

Τα μαθήματα, όπως προβλέπεται, θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμάς Μπαχαράκης, μιλώντας στο voria.gr, ανέφερε ότι «δεν περιμένουμε τους απόλυτους αριθμούς για να προχωρήσουμε σε αναστολή. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Γ2, προσπαθούμε να το προλάβουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Σχολεία: Ανακοίνωση για τα τμήματα

Στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας υπάρχει από σήμερα η σχετική ενημέρωση για την αναστολή λειτουργίας και των δύο τμημάτων. Το Β2 να παραμένει σε αναστολή από τις 21/09 έως τις 30 του μήνα. Ενώ, το Γ2 να αναστέλλει τη λειτουργία από τις 22/09 έως την 1η Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι, με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα αν χρειαστεί. Δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου. Συγκεκριμένα, η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπει ότι μία τάξη κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών. Συγκεκριμένα οι 50%+1 μαθητές του τμήματος. Σε περίπτωση που ένα τμήμα κλείσει, το υπουργείο έχει ήδη προβλέψει και δημοσιεύσει απόφαση με την οποία προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Από χθες ένα τμήμα σχολείου και από σήμερα ένα δεύτερο, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης-Συκεών στη Θεσσαλονίκη, μπήκαν σε αναστολή, λόγω πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού. Από χθες ένα τμήμα σχολείου και από σήμερα ένα δεύτερο, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης-Συκεών στη Θεσσαλονίκη, μπήκαν σε αναστολή, λόγω πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ