NewsΠαγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας: Δράσεις των συλλόγων του ΡευΜΑζήν

Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας: Δράσεις των συλλόγων του ΡευΜΑζήν

- Advertisement -

Σειρά δράσεων για την 12η Οκτωβρίου διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας/Ρευματισμού, η οποία έχει καθιερωθεί από το 1996.

Σειρά δράσεων για την 12η Οκτωβρίου διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας/Ρευματισμού

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αφορμώμενοι από αυτή την ημέρα, οι σύλλογοι ασθενών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη προβαίνουν στην πραγματοποίηση δράσεων. Δράσεις που θα ενημερώσουν και θα ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό σχετικά με τη φύση των ρευματικών νοσημάτων. Τη σημασία της έγκαιρης και έγκυρης διάγνωσης. Τους τρόπους αντιμετώπισης, αλλά και την ενδεικνυόμενη στάση της Πολιτείας όσον αφορά τα δικαιώματα των ρευματοπαθών.

Αυτή τη χρονιά, η Παγκόσμια Ημέρα, ακολουθώντας την οδηγία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού κατά της Αρθρίτιδας (EULAR), είναι αφιερωμένη στην αξία της έγκαιρης διάγνωσης. Καθώς και στην προτροπή για εργασία των ρευματοπαθών. Μεγάλη βαρύτητα επίσης δίδεται από το ΡευΜΑζήν και στην ενημέρωση των εργοδοτών για τις ανάγκες των ασθενών, ώστε να διευκολυνθούν στην παραμονή τους στην εργασία.

Οι σύλλογοι από τους οποίους απαρτίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα ΡευΜΑζήν, σχεδιάζουν την υλοποίηση των ακόλουθων δράσεων:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης στις 12 Οκτωβρίου διοργανώνει εκδήλωση στον Κουρνά Χανίων, σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό Σύλλογο, με θέμα «Τα ρευματικά νοσήματα και η συμμόρφωση στη θεραπεία». Την Πέμπτη στις 10 Οκτωβρίου θα στηθεί stand στην Κεντρική Αγορά Ηρακλείου, όπου εθελοντές και μέλη του Συλλόγου θα ενημερώνουν το κοινό μοιράζοντας ενημερωτικά έντυπα, ενώ μέλη του ΔΣ θα δώσουν συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ ενημερώνοντας για τα προβλήματα των ρευματοπαθών στη χώρα μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Πάτρας, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, πραγματοποιεί εσπερίδα την Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00, στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12, Πάτρα), με θέμα:

«ΑΣΘΕΝΕΙΣ & ΓΙΑΤΡΟΙ: Μία σχέση αλληλεπίδρασης»

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν ιατροί-ρευματολόγοι, ενώ οι ασθενείς θα συμμετάσχουν στο πάνελ, συζητώντας με τους γιατρούς θέματα που αφορούν την ολιστική διαχείριση της νόσου τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες θα λάβει μέρος με ομάδα του στον 8ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη (19 Οκτωβρίου). Τόσο στα 5χλμ όσο και στα 21χλμ. Με αυτόν τον τρόπο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας. Επικοινωνεί το μήνυμα ότι, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, δεν σταματούν να προχωρούν μπροστά.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ

Για άλλη μια χρονιά ο Σύλλογος Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες θα δώσει το παρών στον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη. Η συμμετοχή των φίλων παιδιών σε αυτή την ετήσια διοργάνωση προάγει το μήνυμα της αισιοδοξίας. Για την ενσωμάτωση τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων που πάσχουν από ρευματικά νοσήματα στον κοινωνικό ιστό.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΑΚΕΣΩ

Την Τετάρτη στις 9 Οκτωβρίου, ο Πανελλήνιας Σύλλογος ΑΚΕΣΩ έλαβε μέρος σε συζήτηση σχετικά με τα Ρευματικά Νοσήματα. Στην εκπομπή του tv100, «Δημότης online».
Επιπλέον, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Θέμα της εκδήλωσης είναι: «Ρευματικά Νοσήματα. Τι θέλει να γνωρίζει ο γιατρός. Τι θέλει να γνωρίζει ο ασθενής», με ομιλία ιατρού ρευματολόγου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ