NewsΟι περιοχές στην Αττική με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού

Οι περιοχές στην Αττική με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού

- Advertisement -

Μάχη δίνουν επιστήμονες και Αρχές προκειμένου να παραμείνει η Αττική στο επίπεδο συναγερμού 3, καθώς καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού και να μην επιβληθεί γενικό lockdown. Μεγάλοι δήμοι, κυρίως στη δυτική Αθήνα, ωστόσο, προβληματίζουν.

Μάχη δίνουν επιστήμονες και Αρχές προκειμένου να παραμείνει η Αττική στο επίπεδο συναγερμού 3, καθώς καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού και να μην επιβληθεί γενικό lockdown

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Περιστέρι, Πετρούπολη και Ίλιον ανησυχούν περισσότερα τους επιστήμονες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχουν τα περισσότερα κρούσματα.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και σε περιοχές στον δήμο Αθηναίων. «Κόκκινες γειτονιές» είναι η Πατησίων, η πλατεία Κυψέλης και το Μοναστηράκι.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, σήμερα αναμένονται σκληρά μέτρα για να αποφύγουμε το lockdown στην Αττική. Σε κάθε περίπτωση όμως δύο δραστηριότητες δε θα σταματήσουν ούτε στο Λεκανοπέδιο ούτε πουθενά:

  • Το λιανεμπόριο – και όχι μόνο για την οικονομία – αλλά και γιατί έχει τα λιγότερα κρούσματα. Οι μικρομεσαίοι καταστηματάρχες φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων.
  • Τα σχολεία. Αυτή τη στιγμή δε λειτουργούν 353 μονάδες ή τμήματα σε σύνολο 14.000 σχολείων. Κι αυτά κυρίως γιατί ασθένησαν ή είναι σε καραντίνα εκπαιδευτικοί. Άρα, όπως λένε στην κυβέρνηση, τα παιδιά δεν κινδυνεύουν.
Σε δυο στρατόπεδα οι λοιμωξιολόγοι

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbeast.gr οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων προς τον πρωθυπουργό κινήθηκαν σε δύο γραμμές. Μερίδα επιστημόνων προέκρινε την εισήγηση: α) Χρήσης μάσκας παντού σε όλα τα επίπεδα συναγερμού και β) Αναστολής όλων των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων. Παράλληλα, πρότειναν μεταξύ άλλων, στις «πορτοκαλί» περιοχές:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός περιφερειακής ενότητας από 9:00 ή 10:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί
  • Μείωση ωραρίου εστιατορίων, καφέ και λοιπών χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 9:00 ή 10:00 το βράδυ
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ από την ώρα κλεισίματος της εστίασης μέχρι και τις 5:00 το πρωί
  • Χρήση μάσκας και στην έξοδο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και όταν καθόμαστε.

Υπήρχαν όμως και εκείνοι που ήταν υπέρμαχοι της πιο σκληρής γραμμής, δηλαδή της εφαρμογής του μοντέλου της Γερμανίας, που προβλέπει κλείσιμο εστιατορίων, μπαρ και κλαμπ, λουκέτο σε γυμναστήρια, κολυμβητήρια και κέντρα αισθητικής, με εξαίρεση τα κομμωτήρια αλλά ανοικτά σχολεία, παιδικούς σταθμούς, ιατρεία, κέντρα φυσικοθεραπείας, καθώς και επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου -με την τήρηση αυστηρών κανόνων υγιεινής.

Προς τα πού κλίνει ο πρωθυπουργός

Σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται σήμερα να λάβει μία πολιτική απόφαση την οποία και θα ανακοινώσει στους πολίτες, ζυγίζοντας τις συνέπειες στη δημόσια υγεία, την αντίδραση της κοινωνίας και κυρίως το κόστος του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το κλείσιμο ή ο περιορισμός της εστίασης, απαγόρευση στις μετακινήσεις από και προς τις περιοχές στο επίπεδο 3, αύξηση των ωρών τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης στα πανεπιστήμια, μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τις 06:00 του Σαββάτου, θα επανεξετάζονται κάθε εβδομάδα και θα έχουν χρονικό πρώτο ορίζοντα ενός μηνός.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ