NewsΝοσοκόμα κακοποιούσε ηλικιωμένη με άνοια - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Νοσοκόμα κακοποιούσε ηλικιωμένη με άνοια – Καταδικάστηκε σε φυλάκιση

- Advertisement -

Η κόρη μιας γυναίκας που πάσχει από άνοια παρακολουθούσε με φρίκη στο κινητό της τηλέφωνο την υπάλληλο που τη φρόντιζε να κακοποιεί τη μητέρα της.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Christine Davison είχε εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στο σπίτι της μητέρας της Martha και το βίντεο μεταδόθηκε στο κινητό της μέσω μιας εφαρμογής.

Αλλά σοκαρίστηκε όταν συνειδητοποίησε την τρομερή κακοποίηση που υπέστη από την επί χρόνια γυναίκα που την πρόσεχε, τη Susan Hind.

Η 69χρονη Hind, πιάστηκε στην κάμερα την ώρα που χτυπούσε και έβριζε χυδαία την 78χρονη.

Κακοποίηση…

Όταν το θύμα της παραπονέθηκε ότι το νερό της βρύσης ήταν πολύ ζεστό, η Hind την κορόιδευε μιμούμενη τη φωνή της και της είπε «σταμάτα να κάνεις σαν μωρό».

Μία άλλη σκηνή δείχνει την 69χρονη να πετάει τα λερωμένα ρούχα στο πρόσωπο της κ. Davison και να την αποκαλεί «βρωμιάρα και αηδιαστική».

Η κ. Davison, πήγε στην αστυνομία με το βίντεο και η Hind κατηγορήθηκε για κακοποίηση ηλικιωμένου ατόμου και εσκεμμένη παραμέληση.

Η Hind, η οποία εργάστηκε για την εταιρεία περίθαλψης MyLife Living, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης.

Η Hind, η οποία ήταν μια πλήρως εκπαιδευμένη νοσηλεύτρια με σχεδόν 40 χρόνια εμπειρίας, πρόσεχε την κυρία Davison για περίπου τέσσερα χρόνια.

Την επισκεπτόταν έξι φορές την ημέρα ενώ πρόσεχε κι άλλους πελάτες της από την υπηρεσία My Life Living.

Χάρη σε αυτή την εφαρμογή, η κόρη έγινε μάρτυρας της τρομακτικής κακοποίησης της μητέρας της στις 5 Δεκεμβρίου του 2017 και στις 16 και 26 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Η δικηγόρος, κα Price, είπε: “Το υλικό δεν καταγράφεται αυτόματα, μόνο αν η Christine Davison παρακολουθεί το βίντεο μέσω μιας εφαρμογής στο τηλέφωνό της.”

“Αν βλέπατε το βίντεο θα αντιλαμβανόσασταν την κακομεταχείριση και τη σκόπιμη παραμέληση.”

Επιθετική γλώσσα

“Η συμπεριφορά της νοσοκόμας ήταν σκληρή, χλευαστική και χρησιμοποίησε επιθετική γλώσσα που χαρακτηριζόταν από απειλές.”

“Η νοσοκόμα είδε μία σακούλα με άπλυτα ρούχα και τα πέταξε στο πρόσωπο της ηλικιωμένης, λέγοντάς της ότι είναι βρωμιάρα και πως ποτέ δεν έχει συναντήσει πιο σιχαμένο άτομο από εκείνη.”

“Είναι δύσκολο να σκεφτείς κάτι πιο εξευτελιστικό.”

“Αυτό είναι κακία, κακοποίηση και ιδιαίτερα εξευτελιστική συμπεριφορά.”

“Η ηλικιωμένη βρισκόταν στο σπίτι της και χρειαζόταν ιδιωτική φροντίδα, όμως η νοσοκόμα ενώ πληρωνόταν γι’ αυτό, δεν έκανε καθόλου καλά τη δουλειά της. Και αυτό, δυστυχώς, δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό.”

Η Hind καταδικάστηκε σε 24 εβδομάδες φυλάκιση με 12 μήνες αναστολή. Οι δικαστές της επέβαλαν επίσης πρόστιμο ύψους 200 ευρώ και αποζημίωση ύψους 450 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ