Επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια στο νοσ. Πύργου -Την έπιασε από τον λαιμό

Επίθεση από συνοδό ασθενούς που βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση, δέχθηκε μία νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του Πύργου Ηλείας.

Επίθεση από συνοδό ασθενούς που βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση, δέχθηκε μία νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του Πύργου Ηλείας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το σοβαρό περιστατικό, σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Πύργου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το patrisnews.gr, ένας ηλικιωμένος συνοδός ασθενή που νοσηλευόταν, άσκησε σωματική βία σε νοσηλεύτρια. Την έπιασε από τον λαιμό, προκαλώντας της αμυχές.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ηλικιωμένος συνοδός ζήτησε να βγάλουν οι νοσηλευτές από το χέρι της συζύγου του, που νοσηλευόταν από την προηγούμενη μέρα, την πεταλούδα που της είχαν βάλει και να υπογραφεί το απαραίτητο εξιτήριο για να φύγουν από το νοσοκομείο.

Αφού είχε περάσει κάποια ώρα που δεν έγινε αυτό, ο συνοδός πήγε στο προσωπικό και τους ζήτησε να κάνουν πιο γρήγορα για να φύγει αυτός και η σύζυγός του από το νοσοκομείο. Μάλιστα, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, ο ηλικιωμένος άνδρας άρχισε να φωνάζει έντονα προς το προσωπικό λέγοντας «κάθεστε και μιλάτε στα τηλέφωνα και δεν μας εξυπηρετείτε».

Το περιστατικό…

Τότε, μια από τις δυο νοσηλεύτριες που ήταν στη παθολογική κλινική σταμάτησε τη δουλειά της. Πήγε να ετοιμάσει τη γυναίκα για να φύγει (είχε βγει εντωμεταξύ και το εξιτήριο). Ο συνοδός απευθυνόμενος στην άλλη νοσηλεύτρια που εκείνη την ώρα μιλούσε με τον παθολόγο στο τηλέφωνο, της ζήτησε να του πει το όνομα της για να κάνει καταγγελία.

Στην συνέχεια λογομάχησαν και ο συνοδός της επιτέθηκε και της έσφιξε στο λαιμό, με την νοσηλεύτρια να τον απωθεί, ενώ στην συνέχεια επενέβη άνθρωπος της ασφάλειας του νοσοκομείου Πύργου.

Η νοσηλεύτρια είχε σημάδια πάνω της και αρκετές αμυχές, ενώ ήταν για αρκετή ώρα σοκαρισμένη από την επίθεση που δέχθηκε. Η διοίκηση του Νοσοκομείου Πύργου όπως τόνισε ο διοικητής κ. Διαμαντόπουλος θα ασχοληθεί με το γεγονός και ήδη έχει ενημερωθεί ο νομικός σύμβουλος του νοσοκομείου για να προβεί σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις.

Δεν είναι λίγες οι φορές, που νοσηλεύτριες έχουν δεχτεί επιθέσεις είτε από τους ίδιους τους ασθενείς. Είτε ακόμα από συγγενείς και συνοδούς τους. Πριν από μερικούς μήνες και σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, ένας ασθενής είχε μαχαιρώσει μια νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ