NewsΛοιμωξιολόγοι: Σκληρό lockdown σε Αχαΐα, Εύβοια και Ρέθυμνο

Λοιμωξιολόγοι: Σκληρό lockdown σε Αχαΐα, Εύβοια και Ρέθυμνο

- Advertisement -

Την επιβολή σκληρών περιοριστικών μέτρων (lockdown) σε Αχαΐα, Έυβοια και Ρέθυμνο, εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση. Οι ειδικοί συζήτησαν και για την Θεσσαλονίκη, ωστόσο έκριναν ότι δεν χρειάζεται ακόμα η λήψη σκληρών μέτρων στην περιοχή.

Την επιβολή σκληρών περιοριστικών μέτρων (lockdown) σε Αχαΐα, Έυβοια και Ρέθυμνο, εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Αχαΐα και την Εύβοια (περιοχές με βαθύ κοκκινο χρώμα στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας) τα δεδομένα είναι τέτοια που οι λοιμωξιολόγοι κλίνουν προς το να εισηγηθούν σκληρό lockdown αλά Αττική.

Να σημειωθεί ότι η Πάτρα βρίσκεται ήδη σε lockdown αλλά κρούσματα καταγράφονται και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως η Δυτική Αχαΐα, η Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, την ώρα που τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας κάνουν καθημερινά εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό.

Στην περίπτωση της Εύβοιας συνεκτιμάται το γεγονός της γειτνίασης με την Αττική, που σημαίνει καθώς και εκεί καταγράφονται δεκάδες κρούσματα ότι όσοι χρειαστούν εισαγωγή θα κατευθυνθούν προς τα νοσοκομεία της Αθήνας που ήδη είναι επιβαρυμένα.

Σε ότι αφορά τις δύο άλλες περιοχές, το Ρέθυμνο και τη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται σε κόκκινο χρώμα αλλά δεν είναι σε κατάσταση που θα οδηγούσε στην επιβολή lockdown. Στις δύο αυτές περιοχές οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να εισηγηθούν σκληρότερα μέτρα.

Στο μικροσκόπιο η Αχαΐα

Στην Αχαΐα εξαπλώνεται ραγδαία το τρίτο κύμα της πανδημίας, με την βρετανική μετάλλαξη να έχει κάνει την εμφάνισή της τόσο στην κοινότητα όσο και ενδονοσοκομειακά.

Υπενθυμίζεται ότι η Πάτρα βρίσκεται ήδη σε καθεστώς σκληρότερων μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι αν επιβληθεί σκληρό lockdown στην Αχαΐα θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου
  • Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.
  • Αναστέλλεται, επίσης, η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.
  • Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους δήμους
  • Αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστηρίων.
  • Παραμένουν σε αναστολή κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας και χώρων πολιτισμού.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν στις 6 το απόγευμα κατά την ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ