NewsΚτιριακά προβλήματα στα νοσοκομεία –Νοσηλεύτρια έσπασε το πόδι της

Κτιριακά προβλήματα στα νοσοκομεία –Νοσηλεύτρια έσπασε το πόδι της

- Advertisement -

Με σπασμένο πόδι βρέθηκε νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο του Βόλου, όταν γλίστρησε στα νερά της βροχής που είχαν πλημμυρίσει διαδρόμους του υπογείου. Σοβαρά κτιριακά προβλήματα και σε άλλα νοσοκομεία από την κακοκαιρία.

Με σπασμένο πόδι βρέθηκε νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο του Βόλου, όταν γλίστρησε στα νερά της βροχής που είχαν πλημμυρίσει διαδρόμους του υπογείου. Σοβαρά κτιριακά προβλήματα και σε άλλα νοσοκομεία από την κακοκαιρία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κακοτεχνίες και ασυντήρητα νοσοκομειακά κτίρια «δοκιμάστηκαν» με την κακοκαιρία «Διδώ» που έπληξε τη χώρα τις προηγούμενες μέρες, ενώ μια εργαζόμενη νοσηλεύτρια έπαθε σοβαρό κάταγμα στο πόδι της, γλιστρώντας σε βρόχινα νερά, που είχαν πλημμυρίσει διάδρομο του νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ):

«Οι διάδρομοι του υπογείου της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Βόλου, γέμισαν νερά από τη βροχή. Εκεί στεγάζεται το φαρμακείο. Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας που πήγαινε στο φαρμακείο γλίστρησε και έπεσε. Η νοσηλεύτρια έπαθε σοβαρό κάταγμα στο πόδι της. Δεν είναι η πρώτη συνάδελφος νοσηλεύτρια που παθαίνει ατύχημα. Το Νοσοκομείο χρειάζεται άμεσα επισκευές. Χρήματα όμως δεν υπάρχουν».

Κέντρο Υγείας νομού Φθιώτιδας: Η απόλυτη εγκατάλειψη

Εγκαταλελειμμένες είναι και οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας του Νομού Φθιώτιδας, ενώ παράλληλα χρονίζουν και οι ελλείψεις προσωπικού. Οι υγρασίες και παλαιότητα των κτιριακών δομών επιδεινώθηκαν με τις πρόσφατες βροχές, ενώ και η υπηρεσία καθαριότητας είναι, από ελλιπής έως ανύπαρκτη.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τα «χρόνια σωρευμένα προβλήματα» καθώς και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η ΠΦΥ και κατά συνέπεια τα Κέντρα Υγείας του Νομού Φθιώτιδας:

«…όπως ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και στην υλικοτεχνική υποδομή. Υπάρχει ανεπάρκεια φύλαξης, ενώ η καθαριότητα κυρίως στα Περιφερειακά Ιατρεία είναι ελλιπέστατη έως ανύπαρκτη. Επίσης μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η παλαιότητα των κτιριακών δομών, του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ιδιαίτερα των ασθενοφόρων, που τα καθιστά ασύμφορα στη συντήρηση και κάποιες φορές επικίνδυνα στη χρήση».

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει, επίσης, ότι σε κανένα Κέντρο Υγείας του νομού Φθιώτιδας δεν υπάρχει παιδίατρος παρά μόνο στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, ενώ μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, με Ιδιωτική Εταιρεία που απέσυρε βιοχημικά μηχανήματα από το Κέντρο Υγείας Στυλίδας επειδή τέλειωσε η σύμβαση.

«Η Ιδιωτική εταιρεία είχε παραχωρήσει μηχανήματα με την υποχρέωση να προμηθεύονται από την ίδια μια σειρά από αντιδραστήρια βασικών βιοχημικών εξετάσεων. Στις 18/10/2019 τελείωσε η σύμβαση και επειδή καθυστέρησε η 5η ΥΠΕ να κάνει νέα σύμβαση, πήρε αμέσως πίσω τα μηχανήματα».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ