NewsΚρούσματα κορωνοϊού - Πληροφορίες για πάνω από 4.500 σήμερα

Κρούσματα κορωνοϊού – Πληροφορίες για πάνω από 4.500 σήμερα

- Advertisement -

Αυξημένα σε σχέση με χθες αναμένονται σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να φθάσουν τα 4.500, συνδυαστικά με ρεκόρ διεξαγωγής τεστ σε ένα 24ωρο.

Αυξημένα σε σχέση με χθες αναμένονται σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να φθάσουν τα 4.500, συνδυαστικά με ρεκόρ διεξαγωγής τεστ σε ένα 24ωρο

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Χθες ανακοινώθηκαν 1.866 κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός κατά πολύ χαμηλότερος, που εξηγείται λόγω Δευτέρας και διεξαγωγής μειωμένου αριθμού τεστ.

Η πανδημία στη χώρα προς το παρόν δεν δείχνει σημάδια κάμψης, με την πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής, της Αχαΐας και πλέον ξανά και της Θεσσαλονίκης να είναι ασφυκτική.

Από αύριο αναμένεται να ξεκινήσει το μέτρο της δωρεάν διανομής ενός self test την εβδομάδα σε κάθε πολίτη, με στόχο να ελεγχθεί καλύτερα η πανδημία, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν το επόμενο διάστημα και περισσότερες δραστηριότητες.

Ρεκόρ κρουσμάτων

Από νωρίς σήμερα το μεσημέρι η καταμέτρηση των νέων μολύνσεων από τις υγειονομικές υπηρεσίες είχε ξεπεράσει τις 3.500, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο τελικός αριθμός θα είναι πολύ μεγάλος και θα αγγίξει τις 5.000.

Νωρίτερα, το πρωί, την εκτίμηση ότι σήμερα ή αύριο αναμένεται να σπάσουμε το ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού είχε κάνει ο Νίκος Τζανάκης ενώ τόνισε ότι η περίοδος της κορύφωσης πρόκειται να συνεχιστεί.

«Ελπίζω να φτάσουμε στην αποκλιμάκωση μετά τις 15 Απριλίου», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο «Οpen», ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, επισημαίνοντας πως αναμένεται να αγγίξουμε τις 5.000 κρούσματα.

Για την παράταση του lockdown, που κρατά κλειστά τα μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη τόνισε: «Οφείλω να πω ότι θα πρέπει να αποσυνδέσουμε το επιδημιολογικό φορτίο από την πρόθεσή μας να ανοίξουμε το λιανεμπόριο. Αν αποδεχτούμε ότι δεν επηρεάζει τους ιικούς δείκτες, τότε η απόφαση αυτή (σ.σ.: για το λουκέτο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη) πρέπει να ανατραπεί» είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Είναι προτιμότερο να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν επιτρέπουμε στον κόσμο να πάει στο εξοχικό του να αποσυμφορηθούν το κέντρο και οι αστικές περιοχές. Ευτυχώς, δόθηκε η εντολή ο κόσμος να βγαίνει έξω τα Σαββατοκύριακα. Χάρηκα πάρα πολύ που είδα τον κόσμο να είναι έξω. Αυτό τον βοηθά να τηρεί τα μέτρα καλύτερα και τις καθημερινές».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ