NewsΚορωνοϊός: Κλείνει το Πάντειο και πανεπιστήμιο Ρεθύμνου για δύο μέρες

Κορωνοϊός: Κλείνει το Πάντειο και πανεπιστήμιο Ρεθύμνου για δύο μέρες

- Advertisement -

Κλειστό θα παραμείνει για δύο μέρες (6 και 7 Μαρτίου) το Πάντειο Πανεπιστήμιο για «προληπτικούς λόγους» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου υπό την απειλή των κρουσμάτων που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Κλειστό θα παραμείνει για δύο μέρες (6 και 7 Μαρτίου) το Πάντειο Πανεπιστήμιο για «προληπτικούς λόγους» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου υπό την απειλή των κρουσμάτων που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως μιλούν για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού που δεν διευκρινίζεται αν αφορά σε φοιτητή, μέλος του διδακτικούς προσωπικού ή του διοικητικού προσωπικού.

Ωστόσο, κάποιες άλλες πληροφορίες από το Πάντειο κάνουν λόγο για επισκέπτρια καθηγήτρια, που ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό. Ολες οι εργασίες με το Πανεπιστήμιο θα διεξάγονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Συγκεκριμένα, η ολιγόλογη ανακοίνωση του Παντείου έχει ως εξής:

«ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό από 6/3 έως και 7/3»

Κλειστό και το Πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα και αύριο και το πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, για προληπτικούς λόγους όπως ανακοινώθηκε από την πρυτανεία.

Στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης τονίζεται: «Ανακοινώνεται ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο αναστέλλεται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 5 και 6 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους και κατόπιν οδηγιών που έλαβε το Πανεπιστήμιο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Κυριακή 8 Μαρτίου. Όλες οι δραστηριότητες του Ιδρύματος στο Ηράκλειο συνεχίζονται κανονικά».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το κλείσιμο το πανεπιστημίου δεν δεν ανακοινώθηκε έγκαιρα με αποτέλεσμα μέσα στην ημέρα, σε πολλά τμήματα να μαθήματα να γίνονται κανονικά.

Κορωνοϊός: 31 τα κρούσματα στη χώρα

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς άλλοι 21 άνθρωποι διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό και πλέον τα κρούσματα στη χώρα μας είναι 31.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας, διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό 21 άνθρωποι. Πρόκειται για μέλη από το γκρουπ που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στους Αγίους Τόπους. Ανέφερε ότι ελέγχθηκαν από το εν λόγω γκρουπ (στο οποίο ήταν ο 66χρονος από την Αμαλιάδα μαζί με τη σύζυγό του, το 9ο και το 10ο κρούσμα αντίστοιχα) 24 άτομα -μέχρι στιγμής-, εκ των οποίων τα 21 διαγνώσθηκαν με τον κορωνοϊό.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, οι 9 εξ αυτών νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου και οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται καλή -δύο άτομα από τα παραπάνω παρουσιάζουν ήπια πνευμονία. Ενώ άλλα έξι παρουσιάζουν ακόμα πιο ήπια συμπτώματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ