Κορωνοϊός – Εστίαση: Μόνο οι εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους

«Κλείδωσε» το άνοιγμα της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει σύμφωνα με πληροφορίες.

«Κλείδωσε» το άνοιγμα της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει σύμφωνα με πληροφορίες.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η νέα έξαρση της πανδημίας που φέρνει η μετάλλαξη Delta σε πολλές περιοχές της χώρας δεν επιτρέπει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, γεγονός που βρέθηκε στο επίκεντρο των συσκέψεων του πρωθυπουργικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου και αποφασίστηκε, ότι οι τελικές αποφάσεις πρέπει να περνούν από το επιδημιολογικό φίλτρο που αναπόφευκτα οδηγεί σε περιχαράκωση των ελευθεριών των ανεμβολίαστων σε αντιδιαστολή με τα προνόμια που εξελικτικά θα συνεχίζουν να δίνονται σε όσους έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα.

Έτσι, η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης που ήταν η επαναλειτουργία των καταστημάτων ψυχαγωγίας στις 15 Ιουλίου με τον ταυτόχρονο διαχωρισμό σε αμιγείς και μεικτούς χώρους εγκαταλείπεται προς το παρόν και θα επαναξεταστεί το προσεχές διάστημα.

Κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνουν άλλωστε εμφατικά την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού που λειτουργεί ως ισχυρό μέσο αυτοπροστασίας αλλά και μείωσης της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα, ειδικά τώρα που τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία.

Μέσω τηλεοπτικού μηνύματος ο πρωθυπουργός αναμένεται εντός των επόμενων ωρών, το αργότερο αύριο να ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν στο πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ενδεχομένως το χρονοδιάγραμμα για άνοιγμα στις 15 Ιουλίου να παραταθεί για λίγες μόνο ημέρες, καθώς πρέπει άμεσα να εκδοθεί σχετική ΚΥΑ και να προσαρμοστούν οι επιχειρηματίες στα διαδικαστικά που απαιτούνται, δεδομένου ότι θα τεθεί σε λειτουργία στο gov.gr η ειδική εφαρμογή την οποία θα κατεβάζουν οι επιχειρήσεις για να ελέγχουν τα barcode των εγγράφων εμβολιασμού ή νόσησης των πελατών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ