Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

Τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα εξετάστηκαν σήμερα στην τακτική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ συζητήθηκαν οι αυξητικές τάσεις που καταγράφονται στην Θεσσαλονίκη.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα εξετάστηκαν σήμερα στην τακτική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ συζητήθηκαν οι αυξητικές τάσεις που καταγράφονται στην Θεσσαλονίκη

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας στην εισήγησή του παρουσίασε τα στοιχεία με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων καθώς και με τα στατιστικά για την εικόνα μετάδοσης του ιού σε κάθε περιοχή. Με βάση αυτά τα στοιχεία, εκτός από την εκτίμηση για την εξέλιξη της πανδημίας στις περιοχές που ήδη βρίσκονται στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι αρχίζουν και παρατηρούνται κάποιες αυξητικές τάσεις στην Θεσσαλονίκη.

Γι΄αυτό το λόγο το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, o Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Υφυπουργός αρμόδια για Θέματα Ψυχικής Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών κ. Θανάσης Κοντογεώργης, ο καθηγητής κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων, κ. Κίμων Δρακόπουλος.

Θεσσαλονίκη: 280 κρούσματα κορωνοϊού σε τέσσερις ημέρες

Το πρώτο «καμπανάκι» για τη Θεσσαλονίκη σήμανε το Σάββατο όταν ανακοινώθηκαν 78 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Με εκείνη την καταμέτρηση, η Θεσσαλονίκη έφτασε τα 227 κρούσματα σε ένα τριήμερο. Με τα χθεσινά 53 κρούσματα που καταγράφηκαν στη συμπρωτεύουσα το σύνολο των κρουσμάτων σε διάστημα τεσσάρων ημερών έφτασε τα 280.

Θεσσαλονίκη: Απολυμάνθηκαν τρία σχολεία στα οποία βρέθηκαν κρούσματα

Απολυμάνσεις σε σχολικά συγκροτήματα και στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της Σίνδου έγιναν μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης μαθητών (κορωνοϊός).

Τρεις μαθητές, επιβεβαιωμένοι, πάντως ασυμπτωματικοί φορείς του SARS-CoV-2, φοιτούν αντίστοιχα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο και στο ΓΕΛ Σίνδου.

Μία τάξη του δημοτικού σχολείου και δύο τμήματα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο αντίστοιχα θα παραμείνουν κλειστά, όπως ορίζει το υποχρεωτικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ οι μαθητές θα τεθούν σε υποχρεωτική απομόνωση.

Κορωνοϊός: Σχολαστική απολύμανση

Η διοίκηση του Δήμου Δέλτα ανέλαβε πρωτοβουλία και σε λίγες ώρες έγινε σχολαστική απολύμανση σε όλες οι αίθουσες και τους κοινόχρηστους χώρους των σχολικών μονάδων καθώς και στο δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο της Σίνδου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ