NewsΚορωνοϊός: 162 οι νεκροί - Κατέληξαν δύο ηλικιωμένες στο ΝΙΜΙΤΣ

Κορωνοϊός: 162 οι νεκροί – Κατέληξαν δύο ηλικιωμένες στο ΝΙΜΙΤΣ

- Advertisement -

Ακόμη δύο νεκροί καταγράφονται στη χώρα μας από την πανδημία του νέου κορωνοϊό. Δύο γυναίκες που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ κατέληξαν πριν λίγες ώρες.

Ακόμη δύο νεκροί καταγράφονται στη χώρα μας από την πανδημία του νέου κορωνοϊό. Δύο γυναίκες που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ κατέληξαν πριν λίγες ώρες.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία θύματα του κορωνοϊού είναι δύο ηλικιωμένες γυναίκες, 84 και 92 ετών. Οι δύο γυναίκες έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα. Πλέον οι νεκροί στη χώρα μας έφτασαν του 162.

Κορωνοϊός: Τα τρία σενάρια της πανδημίας

Ο ρυθμός νέων μολύνσεων, καθώς και θανάτων από το νέο κορωνοϊό δείχνει να υποχωρεί ανά τον κόσμο όσο περνούν οι μέρες. Δίνει ελπίδα στους πολίτες πως τα χειρότερα είναι πίσω μας.

Ωστόσο, οι ειδικο προειδοποιούν πως όσο δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία ή και εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε διαφορετικά. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως ακόμη και όταν θα υπάρχει πλέον εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αυτό δεν θα σημαίνει πως εκείνος θα εκλείψει τελείως.

Παρόμοιες επισημάνσεις έκανε και ο δρ. Άντονι Φάουτσι, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών στις ΗΠΑ. Ο Δρ. Φάουτσι εκτίμησε πως ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είναι «αναπόφευκτο».

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Δρ. Φάουτσι σημείωσε πως ο κορωνοϊός είναι «τόσο μεταδοτικός και έχει μεταδοθεί σε τέτοια έκταση ανά τον κόσμο, που ακόμη και αν οι μολύνσεις ελεγχθούν και μειωθούν δραματικά το καλοκαίρι, δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα αυτός να εξαφανιστεί».

Αντισώματα στον ιό

Ερευνητές από όλο τον κόσμο σημειώνουν πως η πανδημία του κορωνοϊού δεν θα λάβει τέλος πριν η πλειοψηφία του ανθρώπινου πληθυσμού αποκτήσει αντισώματα. Σε αυτή τη διαπίστωση θα πρέπει κανείς να προσθέσει και τις παρατηρήσεις ερευνητών για την αποτελεσματικότητα της ανοσίας. Δηλαδή οι άνθρωποι που εκτέθηκαν στον κορωνοϊό. Όπως και σε τι βαθμό αυτή θα διαρκεί, ώστε να παρέχει προστασία έναντι της ασθένειας.

Σύμφωνα με αναφορά Αμερικανών ερευνητών στις 30 Απριλίου, τα σενάρια για την επόμενη ημέρα της πανδημίας του κορωνοϊού είναι τρία. Ένα αισιόδοξο, ένα διαχειρίσιμο και ένα που ακούγεται αρκετά απειλητικό, καθώς προβλέπει έξαρση μεγαλύτερη από αυτή που ήδη βιώσαμε τον Απρίλη. Το Κέντρο Έρευνας και Διαχείρισης Μολυσματικών Νοσημάτων δημοσίευσε έτσι τρία σενάρια για την εξέλιξη του κορωνοϊού στο βόρειο ημισφαίριο από σήμερα και για διάστημα 18 ως 24 μηνών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ