Κοροναϊός: Μειώνεται ο αριθμός κρουσμάτων στην Κίνα -Τι συνιστά ο ΠΟΥ

Η συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού νέων κρουσμάτων της επιδημίας που προκαλεί ο κοροναϊός στην Κίνα είναι ενθαρρυντική, όπως ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προειδοποιώντας όμως ότι οι λοιμώξεις εκτός της χώρας θα μπορούσαν να εξαπλωθούν.

Η συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού νέων κρουσμάτων της επιδημίας που προκαλεί ο κοροναϊός στην Κίνα είναι ενθαρρυντική, όπως ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Μας ενθαρρύνει αυτή η τάση, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, κ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς σε συνέντευξη Τύπου στην Γενεύη. Μέχρι στιγμής, 25 άλλες χώρες έχουν επιβεβαιώσει στον ΠΟΥ 1.076 κρούσματα κοροναϊού, συμπεριλαμβανομένων και πέντε στο Ιράν, ανέφερε ο κ. Γκεμπρεγεσούς.

Όπως είπε, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων της επιδημίας που προκάλεσε ο κοροναϊός είναι πολύ μικρός συγκριτικά με τα περίπου 75.000 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην ηπειρωτική Κίνα και περισσότεροι από 2.000 νεκροί. Αλλά πρόσθεσε: «Αυτό ενδέχεται να μην παραμείνει το ίδιο για πολύ».

Συστάσεις για πρόληψη του κοροναϊού στη Νότια Κορέα

Ο δήμαρχος της Ντεγκού, της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης στη Νότια Κορέα, κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους ύστερα από την αύξηση των νέων κρουσμάτων κατά 53. Τα περισσότερα εντοπίζονται σε εκκλησία στην οποία πήγε μια 61χρονη γυναίκα. Η γυναίκα είναι γνωστή ως «Ασθενής 31», η οποία βρέθηκε θετική στον ιό.

Τα τελευταία κρούσματα κοροναϊού που επιβεβαιώθηκαν από τη Νότια Κορέα προέρχονται από «ορισμένες διακριτές ομάδες», δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ο κ. Όλιβερ Μόργκαν, ο διευθυντής του ΠΟΥ για τις πληροφορίες έκτακτης ανάγκης για την υγεία και την αξιολόγηση κινδύνου.

«Οπότε, παρόλο που ο αριθμός φαίνεται αρκετά υψηλός, συνδέεται κυρίως με γνωστά υπάρχοντα κρούσματα», δήλωσε ο κ. Μόργκαν.

Κοροναϊός: Διαχειρίσιμος ο αριθμός κρουσμάτων στην Ν. Κορέα, λέει ο ΠΟΥ

Ο Γκεμπρεγεσούς, σημειώνοντας ότι οι αρχές της Νότιας Κορέας έχουν αναφέρει συνολικά 104 επιβεβαιωμένα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 22 σήμερα, δήλωσε:

«Με τα μέτρα που μπορούν να λάβουν, ανάλογα με τον κίνδυνο δημόσιας υγείας που έχουν, νομίζω ότι ο αριθμός των περιπτώσεων είναι πράγματι διαχειρίσιμος».

Ένας εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πως επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα του κοροναϊού στο Ιράν. Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν πως δύο ασθενείς υπέκυψαν από τον κινεζικό ιό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ