NewsΚοροναϊός: Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπη – Στη Γαλλία

Κοροναϊός: Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπη – Στη Γαλλία

- Advertisement -

Το πρώτο θύμα του νέου κοροναϊού εκτός Ασίας καταγράφηκε στην Ευρώπη με τον θάνατο ενός Κινέζου τουρίστα στη Γαλλία.

Το πρώτο θύμα του νέου κοροναϊού εκτός Ασίας καταγράφηκε στην Ευρώπη με τον θάνατο ενός Κινέζου τουρίστα στη Γαλλία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η υπουργός Υγείας της χώρας, Ανιές Μπουζίν, επιβεβαίωσε ότι ο 80χρονος τουρίστας είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο στο Παρίσι. «Ένας Κινέζος τουρίστας από την επαρχία Χουμπέι, που έφτασε στη Γαλλία στις 16 Ιανουαρίου, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Bichat του Παρισιού, μέχρι τις 25 του μήνα.

Στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στην εντατική», ανέφερε η υπουργός. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται σύμφωνα με πληροφορίες και η κόρη του, αλλά η κατάστασή της βελτιώνεται. Ο τουρίστας είχε φθάσει στις 16 Ιανουαρίου στη Γαλλία και από τις 25 του περασμένου μήνα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε καραντίνα στην εντατική.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 11 κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα, ανάμεσά τους και Βρετανοί που κόλλησαν τον ιό από τον συμπατριώτη της Στιβ Γουόλς, ο οποίος είχε παραστεί σε επιχειρηματικό συνέδριο στη Σιγκαπούρη και επέστρεψε στην πατρίδα του, αφού προηγουμένως έκανε στάση σε θέρετρο σκι στις Γαλλικές Άλπεις. 66.492 κρούσματα του κοροναϊού έχουν επιβεβαιωθεί σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, περιλαμβανομένου και του πρώτου στην Αφρική. Στην Κίνα ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 1.523. Μόνον τρεις θάνατοι είχαν καταγραφεί μέχρι τώρα εκτός της ηπειρωτικής Κίνας: στις Φιλιππίνες, το Χονγκ και την Ιαπωνία.

Την ίδια ώρα άλλοι 67 άνθρωποι από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στην Ιαπωνία βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό. Τα στοιχεία ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Κατσουνόμπου Κάτο.

Νωρίτερα σήμερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα αποστείλουν αεροσκάφος στην Ιαπωνία για να μεταφέρει πίσω τους Αμερικανούς επιβάτες από το Diamond Princess. Το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται σε καραντίνα και έχει συγκεντρωμένα τα περισσότερα κρούσματα του νέου ιού εκτός Κίνας.

Η Κίνα πεπεισμένη ότι η επιδημία του κοροναϊού θα τελειώσει σύντομα

Στο μεταξύ ο υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Κίνας , κ. Τσιν Γκανγκ δήλωσε σήμερα ότι το Πεκίνο είναι πεπεισμένο ότι η επιδημία του κοροναϊού θα τελειώσει σύντομα. Θα έχει προσωρινό μόνο αντίκτυπο στην οικονομία. «Ο αντίκτυπος της επιδημίας στην κινεζική οικονομία θα είναι βραχυπρόθεσμος και προσωρινός», δήλωσε ο κ. Τσιν στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Όταν τελειώσει η επιδημία, η υποτονική καταναλωτική ζήτηση θα απελευθερωθεί γρήγορα και η οικονομία θα ανακάμψει δυνατά».

Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποιεί για εξάπλωση του κοροναϊού στην Αφρική

Από την πλευρά του ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft κ. Μπιλ Γκέιτς προειδοποιήσει ότι ο νέος κοροναϊός μπορεί να φέρει τον κόσμο «σε πολύ άσχημη θέση». «Αποτελεί μια τεράστια πρόκληση», τόνισε σε συνέδρια της American Association for the Advancement of Science στο Σιάτλ.

«Υπάρχουν πολλά που δεν ξέρουμε γι’ αυτή την επιδημία και πολλά που γνωρίζουμε και τα οποία δείχνουν ότι μπορεί να έχει πολύ δραματική εξέλιξη. Ιδιαίτερα αν εξαπλωθεί σε περιοχές όπως στη νότια Αφρική ή τη νότια Ασία», τόνισε. Και πρόσθεσε. «Αν φτάσει αυτή η ασθένεια στην Αφρική θα λάβει πού δραματικότερες διαστάσεις απ’ ό,τι στην Κίνα».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ