NewsΚοροναϊός: Αρνητικό το αποτέλεσμα για τον άνδρα στο νοσοκ. Σωτηρία

Κοροναϊός: Αρνητικό το αποτέλεσμα για τον άνδρα στο νοσοκ. Σωτηρία

- Advertisement -

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα για έναν άνδρα, ναυτικό στο επάγγελμα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με ύποπτα συμπτώματα που προκαλεί ο κοροναϊός.

Ένας άνδρας, ναυτικός στο επάγγελμα νοσηλεύεται σύμφωνα με πληροφορίες στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με ύποπτα συμπτώματα κοροναϊού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο άνδρας νοσηλεύονταν σε συνθήκες απομόνωσης στο νοσοκομείο.

Κοροναϊός: Στο «Αττικό» δεύτερος άνδρας με συμπτώματα που «δείχνουν» τον ιό

Σημειώνεται ότι το Σωτηρία είναι ένα από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό. Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν άνδρα να μεταφέρεται από το σπίτι του στον Πειραιά στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν».

Βάσει της εκτενέστερης μέχρι στιγμής ανάλυσης των κρουσμάτων του κοροναϊού που έδωσε προ ημερών στη δημοσιότητα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Μετάδοσης Ασθενειών της Κίνας προκύπτει ότι μολονότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν μολυνθεί σε περίπου ίδιους αριθμούς, το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των ανδρών ήταν σημαντικά υψηλότερο (2,8%) έναντι των γυναικών (1,7%). Που οφείλεται αυτό;

Κοροναϊός: Οι γυναίκες πιο καλά «εξοπλισμένες» 

Απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα επιχείρησαν να δώσουν οι New York Times. Για τους περισσότερους από εμάς το εύρημα αυτό προκαλεί έκπληξη, όχι όμως και στους ειδικούς.

«Έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο σε πολλές ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού», είπε η ερευνήτρια κ. Σάμπρα Κλάιν, που μελετά μεταξύ άλλων τις διαφορετικές αντιδράσεις των φύλων στις λοιμώξεις από ιούς.

Οι γυναίκες είναι καλύτερα εξοπλισμένες για την αντιμετώπιση των ιών (π.χ. κοροναϊός), λέει η κ. Σάμπρα Κλάιν. Ακόμη και η απάντηση του ανοσοποιητικού τους συστήματος μετά από εμβολιασμούς είναι πιο ενισχυμένη σε σύγκριση με τους άνδρες. Και το ίδιο ισχύει και για τη λεγόμενη «μνήμη του ανοσοποιητικού». Η μνήμη του ανοσοποιητικού προστατεύει το σώμα, όταν έχει ξεπεράσει μια λοίμωξη, από μια νέα μόλυνση από τον ίδιο ιό.

Πιθανότατα, λένε οι ερευνητές, να παίζουν ρόλο και τα οιστρογόνα, οι ορμόνες που παίζουν ρόλο-κλειδί στον κύκλο της περιόδου και στο αναπαραγωγικό σύστημα των γυναικών ή η θεμελιώδης γενετική δομή των γυναικών.

Στα χρωμοσώματα Χ υπάρχουν γονίδια που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα κι ως γνωστό οι γυναίκες διαθέτουν δύο τέτοια χρωμοσώματα (ΧΧ) ενώ οι άνδρες ένα (ΧΥ). Αλλά η ισχυρή αντίδραση του ανοσοποιητικού των γυναικών κρύβει και μειονεκτήματα σύμφωνα με την γιατρό Ζανίν Κλέιτον κι αυτό ίσως εξηγεί γιατί τόσο πολλές γυναίκες νοσούν από αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ο λύκος. Σχεδόν το 80% των πασχόντων από αυτοάνοσα είναι γυναίκες, σημειώνει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ