NewsΚατέληξε το 18 μηνών μωρό που είχε προσβληθεί από τη γρίπη

Κατέληξε το 18 μηνών μωρό που είχε προσβληθεί από τη γρίπη

- Advertisement -

Θρήνος στα Τρίκαλα για το άτυχο μωρό μόλις 18 μηνών, που νοσηλευόταν από τις 2 Μαρτίου στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με τον ιό της γρίπης, και τελικά τα ξημερώματα του Σαββάτου έχασε τη μάχη, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το μωρό είχε μεταφερθεί εσπευσμένα τα ξημερώματα της 2ας Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα είχε μεταφερθεί από ιδιώτη παιδίατρο στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice το βρέφος είχε βρεθεί θετικό στον ιό της γρίπης Η1Ν1, και η είδηση του έχει συγκλονίζει την πόλη.

Να σημειωθεί πως μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν αυξημένος κατά τρία άτομα ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το σύνολο των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 122.

Τα περισσότερα θύματα από την γρίπη ήταν ηλικιωμένοι. Αντιπροσωπευτικότερη είναι ηλικία είναι τα 69,5 έτη. Σχεδόν το 90% των θανόντων ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ για τα επιδημιολογικά στοιχεία, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα «παρουσιάζει μείωση». Από τα τέλη του 2018 έως και την εβδομάδα 11/2019 (11–17 Μαρτίου 2019) καταγράφηκαν 364 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Από αυτά, τα 351 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ