Ισόβια στη «νοσοκόμα του θανάτου» -Σκότωνε ασθενείς με αντιπηκτικά

Στη φυλακή θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της μια Ιταλίδα νοσοκόμα μετά την καταδίκη της για τους φόνους το 2014 και το 2015 τεσσάρων ασθενών στην εντατική και στο αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Πιομπίνο στην Τοσκάνη, στους οποίους χορηγούσε αντιπηκτικά.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Την 55χρονη Φάουστα Μπονίνο βάρυναν υποψίες για πάνω από δέκα ανθρωποκτονίες από πρόθεση. Η 55χρονη διακήρυξε για άλλη μια φορά την αθωότητά της ακούγοντας την ετυμηγορία, που απαγγέλθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις πέντε ωρών και πλέον.

Ο συνήγορός της αποκαλούμενης και «δολοφόνου των νοσοκομειακών θαλάμων, παντρεμένης και μητέρας δύο παιδιών, αφού ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της καταδικαστικής απόφασης. Παραμένουν προς το παρόν εμπιστευτικές. Γνωστοποίησε πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η «δολοφόνος των νοσοκομειακών θαλάμων»

Λίγο μετά τη σύλληψη της νοσοκόμας η υπουργός Δικαιοσύνης είχε κάνει λόγο για νέα «κορυφή» στην κλίμακα της «ανθρώπινης αθλιότητας».  Κατηγορείτο για φόνους κατά συρροή από καραμπινιέρους, τον Μάρτιο του 2016. Οι ιταλικές αρχές κατηγόρησαν τότε την Μπονίνο ότι σκότωσε το 2014 και το 2015 τουλάχιστον δέκα ασθενείς. Βρίσκονταν σε σοβαρή, αλλά όχι απελπιστική κατάσταση. Χορηγώντας τους ισχυρές δόσεις αντιπηκτικού τους προκαλούσε ακατάσχετη αιμορραγία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ