NewsΓιατρός καταδικάστηκε για κακοποίηση και βιασμούς παιδιών

Γιατρός καταδικάστηκε για κακοποίηση και βιασμούς παιδιών

- Advertisement -

Ένας Ισπανός γιατρός καταδικάστηκε στη Σουηδία σε κάθειρξη 10 ετών για τις κατηγορίες της σεξουαλικής κακοποίησης και του βιασμού, κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του, σε βάρος 15 παιδιών ηλικίας 2-12 ετών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Κριστιάν Καρετέρο, ηλικίας 29 ετών, κρίθηκε ένοχος για τέσσερις βιασμούς και 46 σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων, ιδίως μικρών κοριτσιών. Όπως επίσης και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο γενικός παθολόγος, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, καταδικάστηκε επίσης για τις βλάβες που προκάλεσαν άλλοι ενήλικες. Τους προέτρεπε να αγγίζουν με ανάρμοστο τρόπο τα παιδιά τους.

Βάσει της απόφασης, ο καταδικασθείς θα απελαθεί από τη χώρα αμέσως μόλις εκτίσει την ποινή του.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την περίοδο 2015-2017 σε ιατρικά κέντρα της Σουηδίας. Όπως επίσης μέσω μιας διαδικτυακής συμβουλευτικής υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης των παιδιών, συνήθως για πόνους ήσσονος σημασίας, έπειθε τους γονείς των νεαρών θυμάτων του να εξετάσει ο ίδιος τα γεννητικά τους όργανα ή τους ζητούσε να το κάνουν για εκείνον, στις από απόσταση γνωματεύσεις, χωρίς προφανή ιατρική αιτιολογία. Σε πολλές περιπτώσεις βιντεοσκοπούσε τα γεγονότα.

Περισσότεροι από 80 ενάγοντες είχαν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής σε αυτήν την υπόθεση, εκ των οποίων 55 παιδιά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ