Έντυσαν γιατρό το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο (video)

«Γιατρό» έντυσαν οι Αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο το εμβληματικό άγαλμα του Χριστού Σωτήρα που δεσπόζει πάνω από τη μεγαλούπολη της Βραζιλίας για να αποτίσουν φόρο τιμής στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της μάχης με την πανδημία του κορωνοϊού.

«Γιατρό» έντυσαν οι Αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο το εμβληματικό άγαλμα του Χριστού Σωτήρα που δεσπόζει πάνω από τη μεγαλούπολη της Βραζιλίας για να αποτίσουν φόρο τιμής στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Χρησιμοποιώντας προτζέκτορες οι διοργανωτές της εκδήλωσης ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών πρόβαλαν στο άγαλμα του Χριστού και τις σημαίες αρκετών χωρών.

Ο αρχιεπίσκοπος του Ρίο ντε Τζανέιρο, κ. Οράνι Τεμπέστα, χοροστάτησε στη λειτουργία που έγινε στη βάση του αγάλματος. Προβαλλόταν η λέξη «ευχαριστώ» σε διάφορες γλώσσες με φωτογραφίες επαγγελματιών Υγείας με μάσκες. Ταυτόχρονα, προβάλλονταν και το σύνθημα “Fique Em Casa”, δηλαδή «Μένουμε Σπίτι», σ’ έναν από τους βραχίονες του αγάλματος.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 22.000 κρούσματα του κορωνοϊού στη Βραζιλία και 1.230 θάνατοι. Ο πρόεδρος της χώρας, κ. Ζαϊχ Μπολσονάρου, επιμένει να αψηφά τόσο την απειλή της πανδημίας, όσο και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Χαρακτηρίζει «μικρή γρίπη» τον φονικό κορωνοϊό υποστηρίζοντας ότι η Βραζιλία θα υποστεί μεγαλύτερο πλήγμα αν καταρρεύσει η οικονομία της.

Βραζιλία: 12 φορές πάνω ο πραγματικός αριθμός των νεκρών

Στη Βραζιλία ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό είναι πιθανότατα δωδεκαπλάσιος από αυτόν που ανακοινώνεται επίσημα από την κυβέρνηση. Γίνονται πολύ λίγες διαγνωστικές εξετάσεις και η αναμονή για τα αποτελέσματά τους είναι συχνά πολύ μεγάλη, υποδεικνύει νέα μελέτη.

Ερευνητές σε βραζιλιάνικα πανεπιστήμια και ινστιτούτα εξέτασαν τον λόγο κρουσμάτων προς θανάτους ή ιάσεις ως τη 10η Απριλίου. Αφαίρεσαν τους ασθενείς που συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τον ιό. Κατόπιν συνέκριναν τα αποτελέσματα με τον προσδοκώμενο δείκτη θανάτων ανά ηλικιακή ομάδα βάσει των δεδομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο θεαματικά υψηλότερος του αναμενόμενου δείκτης θανάτων στη Βραζιλία με βάση τους επίσημους αριθμούς σημαίνει πως υπάρχουν πολλά περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από αυτά που καταμετρώνται. Οι συντάκτες της μελέτης υπολογίζουν πως επισήμως καταγράφεται μόλις το 8% των κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο κ. Ζαΐχ Μπολσονάρου δίνει την έμφαση στην εξέταση μόνο των σοβαρότερων περιπτώσεων και όχι όλων των ύποπτων κρουσμάτων μόλυνσης, σύμφωνα με την ομάδα των ερευνητών, το αποκαλούμενο Κέντρο Επιχειρήσεων και Πληροφοριών για την Υγεία. Τόσο η ομάδα, όσο και υγειονομικοί στηλιτεύουν το γεγονός ότι πολύ συχνά η αναμονή για τη διάγνωση είναι μακρά.

«Ο υψηλός βαθμός αδιάγνωστων κρουσμάτων μπορεί να οδηγήσει να σχηματιστεί εσφαλμένη εντύπωση όσον αφορά τον έλεγχο της ασθένειας και, κατά συνέπεια, θα μπορούσε να οδηγήσει στην άρση των μέτρων περιορισμού» της εξάπλωσης, προειδοποιεί η ομάδα των ερευνητών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα