NewsΈνωση Ασθενών: Επικεφαλής ο Σουλιώτης της Επιστημονικής Επιτροπής

Ένωση Ασθενών: Επικεφαλής ο Σουλιώτης της Επιστημονικής Επιτροπής

- Advertisement -

Ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Κυριάκος Σουλιώτης ορίστηκε πρόεδρος της της Επιστημονικής Επιτροπής στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας, σε ειδική συνεδρίαση, η οποία διεξήχθη την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου.

Ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Κυριάκος Σουλιώτης ορίστηκε πρόεδρος της της Επιστημονικής Επιτροπής στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας, σε ειδική συνεδρίαση, η οποία διεξήχθη την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η επιλογή του κ. Σουλιώτη συνιστά μία έμπρακτη αναγνώριση της διαχρονικής συμβολής του στην προαγωγή της δημοκρατίας στην υγεία στην Ελλάδα και στην επιστημονική τεκμηρίωση της ανάγκης θεσμικής αναγνώρισης του διακριτού ρόλου των εκπροσώπων ασθενών.

Η Επιστημονική Επιτροπή της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας απαρτίζεται από συνολικά επτά καταξιωμένους Καθηγητές Πανεπιστημίων. Έχουν αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο και ισχυρή επιδραστικότητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων που σχετίζονται με την υγεία:

• Μαρία Γαζούλη, Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης
• Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, Πάντειο Πανεπιστήμιο
• Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης
• Μένη Μαλλιώρη, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Σταυρούλα Τσινόρεμα, Καθηγήτρια Σύγχρονης και Νεότερης Φιλοσοφίας και Βιοηθικής, Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Στη συνεδρίαση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας συμμετείχαν η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κατερίνα Κουτσογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Δέδες και ο Διευθυντής κ. Γιώργος Τσιακαλάκης.

Σουλιώτης: Τριετής η θητεία του στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Η θητεία της Επιστημονικής Επιτροπής είναι τριετής. Η σύνθεσή της επιβεβαιώνει και αναδεικνύει τον εθνικό χαρακτήρα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, ως ένα ενεργό κύτταρο σκέψης και δράσης των χρόνιων ασθενών για την ανταπόκριση του υγειονομικού συστήματος στις σύγχρονες προκλήσεις.

Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται η επιστημονική τεκμηρίωση και γνωμοδότηση επί των προτάσεων πολιτικής της Ένωσης και η στενή συνεργασία και αλληλοτροφοδότηση με τη Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο και τις Ομάδες Εργασίας της Συνομοσπονδίας. Η διεπιστημονικότητα της Επιτροπής εγγυάται μία απόλυτα εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος των ασθενών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ